Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Deputatul Cornel Itu în programe de lucru cu omologii săi moldoveni în vederea aderării Republicii Moldova la UE

0 164

Deputatul Cornel Itu a participat Luni, 20 noiembrie 2017, în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare a Camerei Deputaților, la o întâlnire cu omologii din Republica Moldova, aflați într-o vizită de lucru în țara noastră.

Parlamentari din Republica Moldova s-au aflat într-o vizită de lucru în țara noastră. La această vizită a participat și deputatul dejean Cornel Itu, în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare a Camerei Deputaților.

Programul vizitei a fost elaborat de Comisia comună pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, împreună cu Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru coordonarea activităților parlamentare necesare pregătirii Președinției Consiliului Uniunii Europene din primul trimestru al anului 2019. Acest program cuprinde organizarea a patru reuniuni de dezbateri tematice în cadrul cărora parlamentari români și moldoveni pot identifica cele mai bune soluții de cooperare pe domenii de specialitate, în vederea accelerării procesului de reformă a Republicii Moldova pentru aderarea la UE.

Unul dintre punctele centrale a fost colaborarea agenților economici din cele două țări în ceea ce privește alinierea la cerințele UE. Deputatul Cornel Itu a afirmat astfel:

Luni am participat la lucrările Panelului II Agricultură, industrie și servicii, unde s-a discutat despre participarea agenților economici din cele două țări la târguri de profil, precum și despre armonizarea legislației pentru alinierea standardelor în aceste domenii la cerințele UE.

De asemenea, o altă temă de discuție cu omologii din Republica Moldova a fost identificarea și susținerea intereselor comune și promovarea unor proiecte la nivelul organizațiilor regionale, cum ar fi inițiativa Central Europeană sau Organizația Cooperării Economice la Marea Neagră.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More