Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Deputatul Cornel Itu a votat ”pentru” la modificarea Legii Educației

0 159

Camera Deputaților a adoptat azi o propunere de modificare a unui articol din Legea Educației Naționale, prin care se acordă facilități la transportul în comun pentru elevi. Deputatul Cornel Itu a susținut prin vot această modificare legislativă.

”Am votat miercuri, 29 noiembrie, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, pentru adoptarea Propunerii legislative pentru modificarea art. 84 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, act normativ iniţiat de Grupul Parlamentar al PSD”, transmite deputatul Cornel Itu.

Forma actuală a Legii educaţiei stabileşte dreptul elevilor din învăţământul obligatoriu, profesional şi liceal de a beneficia de un tarif redus cu 50% pentru transportul local în comun şi, de asemenea, tarife reduse cu 75% pentru accesul la muzee, la concerte, la spectacole de teatru şi operă, de film şi alte manifestări culturale şi sportive organizate de instituţii publice.

”Această prevedere creează însă o situaţie inechitabilă prin raportare la dreptul studenţilor la forme de învăţământ cu frecvenţă, în vârstă de până la 26 de ani, care beneficiază de tarif redus cu minimum 50% pe mijloacele de transport local în comun. De asemenea, interpretarea restrictivă “tarif redus cu 50%” îngrădeşte dreptul autorităţilor administraţiilor locale de a stabili, în funcţie de posibilităţile bugetului local, facilităţi suplimentare faţă de minimul de 50%.

De acum înainte, legea prevede că elevii din învăţământul obligatoriu profesional şi liceal acreditat/autorizat vor beneficia de tarif redus cu minimum 50% pentru transportul în comun local şi cu minimum 75% pentru accesul la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă, film şi alte manifestări cultural, oferind, astfel, primăriilor posibilitatea de a acoperi mai mult din cheltuielile pe care părinţii le au în aceste situaţii”, spune parlamentarul dejean.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.