Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Deputatul Cornel Itu a votat ”pentru” la modificarea Legii Educației

0 197

Camera Deputaților a adoptat azi o propunere de modificare a unui articol din Legea Educației Naționale, prin care se acordă facilități la transportul în comun pentru elevi. Deputatul Cornel Itu a susținut prin vot această modificare legislativă.

”Am votat miercuri, 29 noiembrie, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, pentru adoptarea Propunerii legislative pentru modificarea art. 84 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, act normativ iniţiat de Grupul Parlamentar al PSD”, transmite deputatul Cornel Itu.

Forma actuală a Legii educaţiei stabileşte dreptul elevilor din învăţământul obligatoriu, profesional şi liceal de a beneficia de un tarif redus cu 50% pentru transportul local în comun şi, de asemenea, tarife reduse cu 75% pentru accesul la muzee, la concerte, la spectacole de teatru şi operă, de film şi alte manifestări culturale şi sportive organizate de instituţii publice.

”Această prevedere creează însă o situaţie inechitabilă prin raportare la dreptul studenţilor la forme de învăţământ cu frecvenţă, în vârstă de până la 26 de ani, care beneficiază de tarif redus cu minimum 50% pe mijloacele de transport local în comun. De asemenea, interpretarea restrictivă “tarif redus cu 50%” îngrădeşte dreptul autorităţilor administraţiilor locale de a stabili, în funcţie de posibilităţile bugetului local, facilităţi suplimentare faţă de minimul de 50%.

De acum înainte, legea prevede că elevii din învăţământul obligatoriu profesional şi liceal acreditat/autorizat vor beneficia de tarif redus cu minimum 50% pentru transportul în comun local şi cu minimum 75% pentru accesul la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă, film şi alte manifestări cultural, oferind, astfel, primăriilor posibilitatea de a acoperi mai mult din cheltuielile pe care părinţii le au în aceste situaţii”, spune parlamentarul dejean.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More