Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Deputatul PSD Alin Petrache este noul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român

0 248

cosr-alin-petrache

Octavian Bellu și Elisabeta Lipă au pierdut bătălia pentru șefia Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), în fața deputatului PSD Alin Petrache.

Alegerea lui Petrache în fruntea COSR este surprinzătoare, având în vedere faptul că acesta a fost jucător de rugby și președinte al Federației Române de Rugby, sport care nu este unul olimpic.

În schimb, reprezentanți cu zeci de titluri mondiale sau olimpice cucerite în gimnastică sau canotaj, Octavian Bellu și Elisabeta Lipă, au fost nevoiți să se recunoască învinși la alegerile de la COSR.

Petrache a obținut 143 de voturi, în timp ce Bellu a strâns 33, iar Lipă 21.

”S-a schimbat doar preșsedintele, Comitetul Executiv rămâne la fel, secretarul general rămâne la fel. Este una dintre zilele frumoase din viața mea. A fost exact ca la o competiție. Este important să participi, dar să învingi este și mai frumos. COSR vrea ca sportul românesc să meargă mai departe pentru a obține rezultatele de la Sydney și Atena. La FRR este o echipă bine pusă la punct care știe ce are de făcut și va continua strategia începută în urmă cu cinci ani”, a declarat Alin Petrache.

„Nu am de ce să mă plâng, asta a fost să fie, au ales oamenii din sport până la urmă. Mă așteptam la acest rezultat, diferența putea să fie și mai mare. Nu vreau să fac comentarii că a fost sau nu un vot politic. Se știa însă de ieri, din mass-media, cam cine va câștiga aceste alegeri. Nu este vorba de o strategie câștigătoare, pentru că ele s-au asemănat. În alte părți, șef la Comitetul Olimpic este un fost mare campion, un om care a adus medalii pentru țara sa, la noi s-a votat însă pentru partea de management” a spus Octavian Bellu, imediat după alegerile de la COSR.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More