Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Derby-ul Clujului se joacă dinainte la faza pe bilete

0 488

U_Cluj_suporteri

De două ori pe an Clujul este împărțit în două, când se joacă derby-ul dintre Universitatea Cluj și CFR Cluj. Nici anul acesta nu face excepție, primul meci din noul sezon dând naștere la discuții aprinse și nervi cu multe zile înainte de a avea loc.

Conducerea ”șepcilor roșii” și fanii Universității Cluj acuză conducerea clubului rival că interzice miilor de microbiști clujeni accesul la meciul programat luni pe stadionul din Gruia. Asta după ce conducerea feroviarilor a anunțat că nu va pune în vânzare bilete la tribune, ci doar la peluză.

Mai mult, pentru sectorul destinat oaspeților, adică fanilor Universității, biletul costă nici mai mult, nici mai puțin, decât 50 de lei. În plus, fanii alb-negrilor pot cumpăra doar un singur bilet de persoană, doar pe bază de buletin și numai în ziua meciului (între 10.00 şi 18.00).

„Ne cerem scuze tuturor celor care ar fi dorit să achiziţioneze bilete la tribune. Am considerat necesare aceste măsuri în lumina evenimentelor din anii trecuţi. Aceste decizii au fost luate pentru a asigura siguranţa spectatorilor (abonaţi) şi a jucătorilor”, este justificarea pentru această situație postată pe site-ul oficial al clubului CFR Cluj.

Mesajul vine însoțit de câteva fotografii cu distrugerile provocate de fanii Universității în incinta stadionului din Gruia la meciurile din anii trecuți.

Ca și cum aceleași distrugeri nu s-ar putea face și la această partidă în zona peluzelor, conducerea CFR Cluj consideră că este mai bine să interzică accesul suporterilor și la tribune. Sau ca și cum aceste măsuri ”de siguranță” n-ar avea darul să provoace și mai multă iritare în tabăra alb-negrilor.

Conducerea CFR Cluj motivează aceste măsuri drastice pentru vinderea biletelor de acces printr-un articol din ”Legea lui Mitică”:

În conformitate cu prevederile articolului 10 pct. 2 lit. D) din Legea 4/2008, modificată prin Legea 10/2012, biletele pentru galeria Universitatea Cluj care ”au” acces în peluza 1 – Sector 28 se vor achiziționa astfel:

– prin scanarea buletinului/cărții de identitate în original la una din casele de bilete ale stadionului
– fiecare persoană are dreptul să achiziționeze doar un bilet pe baza buletinului/cărții de identitate personale
-fiecare persoană trebuie să își achiziționeze personal biletul de intrare în stadion de lac asele de bilete ale stadionului ”Dr. Constantin Rădulescu”.

Însă articolul de lege invocat nu prevede nici scanarea buletinelor, nici obligativitatea de a cumpăra personal biletul:

„d)să imprime, pe toate documentele de acces, sectorul, rândul şi locul ce urmează a fi ocupat de către spectatori, chiar şi când acestea sunt distribuite în mod gratuit, iar la competiţiile şi jocurile cu grad ridicat de risc să asigure personalizarea tuturor documentelor de acces, prin inscripţionarea pe acestea a numelui şi prenumelui spectatorilor;“

De cealaltă parte, fanii Universității spun că nu-i interesează piedicile pe care conducerea CFR Cluj încearcă să le pună la fiecare meci disputat în Gruia. ”Șepcile roșii” anunță că vor fi prezenți și la acest meci în peluză, indiferent de prețul biletelor sau de piedicile apărute.

Cei care au de pierdut, însă, sunt microbiștii neutri, care ar fi vrut să asiste la meci în tribune, fără să aibă vreo treabă cu cele două galerii. Aceștia vor fi nevoiți să urmărească meciul la televizor. Asta dacă sunt abonați unde trebuie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More