Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Descarci filme și muzică de pe torrent? S-ar putea să fii victima unei ”ferme” Bitcoin

0 157

utorrent-bitcoin-mining

Un program de minerit Bitcoin, instalat ”silențios” pe calculatoarele utilizatorilor de torrente, poate fura puterea de rulare a procesoarelor de pe sistemele infectate.

Avertizarea vine ca urmare a ultimei actualizări a programului uTorrent (versiunea 3.4.2), care este cel mai utilizat program de torrente la ora actuală.

Odată instalată actualizarea, pe calculator se instalează fără știrea utilizatorului și programul Epic Scale, un program de minerit Bitcoin, prin care se generează venituri în bani pentru terți.

Epic Scale rulează în fundal și provoacă încetinirea vitezei de funcționare a procesorului calculatorului și, totodată, încetinirea sistemului, care va consuma și mai multă energie.

Utilizatorii au raportat initial situatia pe forumul uTorrent si a fost confirmata ulterior de BitTorent, compania creatoare a clientului de torrente mentionat, cu mentiunea ca programul Epic Scale a fost asociat procesului de instalare a uTorrent, dar nu fara consimtamantul explicit al utilizatorului. Cu toate acestea, mai multi utilizatori au reclamat faptul ca instalarea Epic Scale a fost una „silentioasa” prin omiterea paginii de verificare, scrie The Verge.

Programele de minerit Bitcoin reprezinta o modalitate comuna pentru proprietarii de botnet de a face profit de pe urma calculatoarelor compromise. Acest tip de program se poate fixa puternic in sistem si scapa de nti-virus, lasand utilizatorii sa suporte costul cu energia suplimentara folosita, fapt ce a creat o imagine deloc placuta industriei Bitcoin.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More