Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Desfăşurare amplă de forţă a pompierilor sălăjeni – FOTO

0 495

Pompierii sălăjeni au scos la înaintare cele mai bune echipamente şi cei mai experimentaţi oameni pentru a se lupta cu alunecări de teren, pentru a-şi testa timpii de salvare a persoanelor prinse sub dărâmături şi pentru a lichida incendii izbucnite în zone cu risc mare de explozie.

Pompierii sălăjeni au organizat şi desfăşurat, în intervalul 23-25.10.2018, o serie de exerciţii cu forţe în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie. Astfel, secţia de pompieri Jibou s-a angajat într-un exerciţiu cu forţe în teren care simula o alunecare de teren la cariera de piatră din localitatea Cuciulat.

De asemenea, marţi, 23.10.2018, Garda Hida a desfăşurat un exerciţiu similar la cariera de piatră a localităţii Chechiş.
Scopurile principale ale exerciţiilor au umărit atât verificarea capacităţii de intervenţie, a timpului de răspuns, a timpilor de realizare a dispozitivului premergător şi de intervenţie, cât şi cunoaşterea modului de acţiune în cadrul grupelor de căutare-salvare pentru evacuarea persoanelor surprinse sub dărâmături.


Acestora s-au adăugat secţia de pompieri Şimleu Silvaniei şi Garda Nuşfalău, care au organizat şi desfăşurat un exerciţiu de noapte pentru antrenarea structurilor de intervenţie la un operator din localitatea Crasna. Scopul principal a fost reprezentat de cunoaşterea particuralităţilor de manifestare a unui incendiu izbucnit la obiective cu grad de pericol în exploatare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More