Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Desfășurare amplă de forțe în centrul Dejului: luări de ostatici, dezamorsare de bombă și demonstrații ale trupelor speciale – VIDEO

0 1.303

Caravana ,,Ziua Porților Deschise”, desfășurată de Inspectoratul de Poliție Județean Cluj cu ocazia sărbătoririi Zilei Poliției Române, a ajuns azi și la Dej. Sute de elevi de la şcolile și grădinițele din localitate, însoţiţi de profesori și părinți, au avut ocazia să experimenteze ce înseamnă să fii poliţist pentru o zi!

În centrul municipiului Dej, polițiștii din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale și-au expus tehnica de lucru și echipamentele avute în dotare.

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului Criminalistic au prezentat laboratorul criminalistic mobil,  trusele criminalistice, ustensilele specifice, tehnica foto-video digitală, echipamentele speciale pentru prelevarea categoriilor de urme existente în câmpul infracţional. Cei mici au plecat de la standul criminaliștilor cu dispozitive de tip breloc cu amprenta acestora, după ce au descoperit modul de prelevare a amprentelor.

La mare căutare au fost autospecialele de poliție, copiii având ocazia să urce în mașini, să pornească sirenele și girofarurile sau chiar să încerce sistemele de avertizare vocală.

Au fost desfăşurate exerciţii demonstrative cu câinii poliţişti și au fost simulate intervenții specifice.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au adresat recomandări elevilor în scopul prevenirii implicării acestora în acte ilicite, precum şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

La activități au participat și agenți din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj, care au realizat un amplu exerciţiu de intervenție. Scenariul prezentat spre deliciul spectatorilor a fost cel al unei luări de ostatici într-un mijloc de transport în comun. Negociatorii din cadrul IPJ Cluj au fus misiunea la bun sfârșit, după ce au convins ”teroriștii” să elibereze ostaticii și să se predea. Unul dintre atacatori a refuzat să se predea, fiind nevoie de intervenția trupelor speciale, care au asaltat autobuzul, au prins atacatorul și au eliberat restul de ostatici în siguranță.

La final, o bombă a fost descoperită în compartimentul de bagaje al autobuzului de către un câine special pentru acest lucru, iar echipa pirotehnică a dezamorsat bomba în centrul orașului.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1801468216582604.1073742437.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More