Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destinație de vacanță – Nu știți ce să faceți în vacanța de iarnă? Oroshaza vă așteaptă cu băi termale și programe de agrement – FOTO

0 1.311

Pentru cei care preferă să-și petreacă vacanțele și concediile de vară la mare sau la munte, iar iarna nu au alte soluții pentru petrecerea concediilor, stațiunile cu băi termale din Ungaria sunt întotdeauna o soluție salvatoare și recomandată.

Ce modalitate mai bună de refacere și relaxare pe timp de iarnă există decât câteva zile petrecute la băi termale, în piscine cu apă fierbinte, la saună, masaj sau chiar în natura sălbatică din jurul ștrandurilor? Ungaria oferă astfel de servicii, iar în orașul Oroshaza, aflat la doar 100 de kilometri de Oradea, sau 75 de kilometri de Arad, în funcție de punctul vamal în care alegeți să părăsiți România, găsiți o sumedenie de servicii de turism, tratament și relaxare.

Nu mai puțin de 22 de bazine cu apă termală îi așteaptă pe turiști în complexul balnear de la Orosháza, denumit ”Perla Câmpiei Maghiare”. Prețul unui bilet de intrare pentru adulți este de aproximativ 23 de lei la băile termale, iar dacă doriți să beneficiați și de saună veți plăti suplimentar 25 de lei.

Complexul se află pe malul lacului Gyoparos, într-o rezervație naturală, băile de agrement fiind înconjurate de un parc împădurit. Aici vă puteți plimba cu barca, cu hidrobicicleta, puteți petrece o zi la pescuit sau să faceți o drumeție prin pădurile înconjurătoare.

În sezonul rece, sunt deschise de dimineață și până seara cele 6 piscine interioare, destinate atât adulților, cât și copiilor.

Apa izbucnește de la o adâncime de 670 metri, fiind recunoscută oficial ca apă termală medicinală în anul 1999, datorită compoziției sale speciale, ce aparține unui grup de ape alcaline, hidro-carbonice, cu un conținut ridicat de acid silicic. Original, temperatura apei când iese la suprafață din izvoarele subterane este 47°C. Apa este răcorită la temperatura optimă pentru tratamente. Pe parcursul tratamentelor putem să profităm de puterea tămăduitoare a apei termale, care poate dezvălui un efect analgezic deasupra zonelor dureroase, mărește capacitatea de regenerare a corpului, astfel aducând vindecare rapidă.

La temperatura specifică de sub 34°C, apa are un efect anti-inflamator, iar la temperature mai înalte permite calmarea contracțiilor musculare. Inhalația vaporilor de apă este utilă în tratamentul afecțiunilor respiratorii. Intrând în contact cu pielea, vaporii de apă vindecă diferite afecțiuni dermatologice ca și eczema, Lichen sau psoriazis.

Centrul balnear de fizioterapie vă oferă, alături de multiple variante de recuperare medicală în piscine și băi cu apă termală, și o gamă vastă de servicii. În bazine special amenajate se face tratament cu greutăți, tratamentul fiind recomandat pentru pacienții care suferă de artrită reumatoidă. Se poate obține o ameliorare a simptomelor și o îmbunătățire a calității vieții în urma unui tratament cu greutăți. Băile cu carbon dioxid prezintă rezultate bune în cazul pacienților cu afecțiuni cardiovasculare (hipertensiune, reabilitare post operativă), în timp ce tratamentul cu jet de apă este perfect pentru cei cu probleme musculare. La Gyopárosfürdő este posibil să participați la gimnastică medicinală subacvatică sau la înot terapeutic organizat pentru grupuri.

Complexul de saune, complet renovat în 2013, vă așteaptă cu zece cabine moderne, printre care una tradițională uscată de tip saună finlandeză cu o capacitate de 25 de persoane, la o temperatură de 60-70 de grade, o cabină cu diferite arome la temperatura de 50-60 de grade, o biosaună cu terapie prin lumină, cabine cu aburi și cabine infra relaxantă.

La Orosháza găsiți băile termale terapeutice, ștrandul și parcul de agrement acvatic, parcul de saune cu diverse facilități, piscina cu apă termală cu acoperiș de sticlă, și puteți vizita turnul din centrul complexului, vederea de sus fiind una care-ți taie răsuflarea.

Oroshaza oferă o vastă gamă de modalități de cazare pentru turiști, începând de la hoteluri cu mai multe stele, până la pensiuni de familie, iar în interiorul complexului balnear, pe malul lacului, sunt căsuțe de lemn sau de piatră în cadrul campingului.

La doar 500 de metri de complexul balnear se află hotelul Alföld Gyöngye Hotel. Amplasat într-un cadru natural și liniștit, înconjurat de un parc de mai multe hectare, un parc de aventuri, hotelul este un loc de odihnă ideal pentru familii cu copii mici, dar și pentru turiști în general care apelează la serviciile balneoterapeutice și pentru vizitatorii care sosesc în interes de serviciu, hotelul dispunând de cea mai mare sală de conferințe din zonă.

La restaurantul hotelului beneficiați de mic dejun, prânz și cină, un bar, iar pentru pasionații de sport în spate există un complex sportiv cu un parc de aventuri. De la hotel și până la băile termale se poate merge cu mașina, sau pe jos, într-o plimbare de nici 10 minute.

Prețul unei camere duble (pentru două persoane) este de aproximativ 340 de lei pe noapte, în preț fiind inclusă masa în regim demipensiune, bilet de intrare la Băile Gyopáros, acces gratuit la sala de fitness, acces gratuit la camera de joacă pentru copii, acces gratuit la biliard sau tenis de masă, internet wireless și parcare gratuită. Cazarea pentru copiii de până la 6 ani este gratuită, iar pentru copiii de până la 14 ani se oferă o reducere de 50%.

Orașul Oroshaza, o localitate curată și primitoare, oferă diverse programe de divertisment și de petrecere a timpului liber. Pe lângă muzee, magazine, galerii de artă sau parcul din centrul orașului, vă puteți plimba cu trenulețul turistic, sau puteți lua masa în oraș. Unul dintre restaurantele apreciate din Oroshaza, unde puteți savura preparate tradiționale deosebit de gustoase, este cel al Hotelului Brill. Aici puteți gusta la prânz sau la cină mâncăruri preparate după gustul „oroşhăzean”, tradiţionale Câmpiei de Sud a Ungariei.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More