Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Deținuții de la închisoarea din Gherla vor fi păziți de ”polițiști de penitenciar”

0 101

penitenciarul gherla

Potrivit unui proiect de lege lansat în dezbatere publică de către Ministerul Justiției, statutul angajaților din penitenciare va fi modificat.

Conform noului proiect de lege, funcționarii publici cu statut special vor fi numiți ”polițiști de penitenciare”, în locul denumirii actuale de ”gardieni”.

“E vorba de identitatea noastră ca şi categorie profesională. Pentru că, în marea masă a funcţionarilor publici în România, noi totuşi avem un atribut bine definit, asigurăm siguranţa naţională. Ar trebui să avem o denumire nu neapărat aparte, dar care să ne individualizeze. Adică nu putem spune că suntem funcţionari publici cu statut special sau agent de penitenciar, nu prea sună bine”, a declarat unul dintre angajaţii închisorii de la Gherla, Călin Rotar, potrivit citynews.ro.

Uniformele pe care polițiștii de penitenciar le vor purta vor avea un alt design, iar singurul lucru care va rămâne neschimbat va fi salariul.

“Impactul financiar nu va presupune alte costuri din partea statului sau alte venituri în buzunarele noastre. Se lucrează la un schimb al ţinutei noastre cu alte însemne, probabil încă nu s-a discutat punctual amănuntele de genul acesta”, a spus şi preşedintele Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare Gherla, Gavril Bunea.

Același proiect de lege mai prevede că la concursurile pentru funcţiile de conducere vacante se vor putea înscrie ofiţerii care au fost avansaţi şi au cel puţin trei ani vechime. Aceste posturi vor fi ocupate cu mandat pentru o perioadă de patru ani şi nu pe perioadă nedeterminată, aşa cum se întâmplă în prezent.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More