Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Deținuții din Penitenciarul Gherla vor avea un Crăciun plin de activități

1 57

PenitenciarulGherla (2)

Sărbătorile şi timpul sacru din preajma întâmpinării Crăciunului reprezintă o perioadă marcată de o puternică încărcătură emoţională pentru fiecare dintre noi, constituind o sărbătoare a bucuriei, a iertării şi a mulţumirii. În această perioadă, persoanele private de libertate resimt nevoia de suport, motiv pentru care în penitenciare sunt organizate activităţi dedicate Sărbătorilor Creştine de Iarnă.

Penitenciarul Gherla împreună cu partenerii din comunitate, organizează o serie de evenimente în care vor fi incluse majoritatea persoanelor aflate în custodia unităţii, cu scopul de a aduce în rândul acestora sentimentul de bucurie şi atmosfera caldă pe care le creează colindele şi tradiţiile de sărbători. Derularea acestor activitați are darul de a sensibiliza persoanele custodiate prin desfășurarea activităţilor care permit conştientizarea importanţei conservării tradiţiilor şi obiceiurilor străbune, alături de dezvoltarea comunicării cu mediul familial şi de susținere prin antrenarea în activităţi specifice, necesare perceperii şi trăirii sărbătorilor în spaţiul carceral.

Promovarea în comunitate a activităţilor de educaţie, asistenţă psihologică şi socială organizate în aşezămintul de detenţie urmărește pe de o parte inițierea unor contacte, și pe de altă parte consolidarea relaţiilor de colaborare cu partenerii din comunitate, care pot sprijini procesul de reinserţie socială a persoanelor condamnate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More