Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A devenit MILIONAR. Un pictor clujean a vândut un tablou cu 1,8 milioane de euro

1 233

The Fake Rothko - tablou Adrian Ghenie

Pictorul clujean Adrian Ghenie, absolvent al Universităţii de Arte şi Design din Cluj, a dat lovitura la o licitație organizată de casa Sotheby’s, la Londra.

Tabloul “The Fake Rothko” semnat de Adrian Ghenie a fost vândut la licitație pentru 1.426.500 de lire sterline (1.778.422 de euro), asta deși valoarea tabloului era estimată la o sumă cuprinsă între 250.000 – 350.000 de lire sterline (311.676 – 436.346 de euro).

Tânărul artist român a reprezentat una dintre surprizele licitaţiei organizate de casa Sotheby’s luni, la Londra, conform Reuters, care remarcă faptul că lucrarea acestuia “The Fake Rothko” a fost adjudecată pentru aproape 1,43 de milioane de lire sterline (1,778 milioane de euro), o sumă de patru ori mai mare decât valoarea estimată de specialişti.

De asemenea, suma pentru care a fost adjudecată lucrarea “The Fake Rothko” este de şase ori mai mare decât cel mai ridicat preţ plătit anterior pentru un tablou al artistului Adrian Ghenie la o licitaţie, conform Reuters.

Adrian Ghenie a absolvit Universitatea de Arte din Cluj, unde l-a avut profesor pe reputatul pedagog Ioan Sbârciu, şi a fondat în 2005, împreună cu Mihai Pop, galeria Plan B, extinsă ulterior şi în Berlin. Plan B a organizat pavilionul românesc la Bienala de la Veneţia din 2007, iar în 2008 a deschis un spaţiu expoziţional permanent la Berlin, o premieră pentru o galerie românească în străinătate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More