Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dezastru in SPANIA:Cel putin 77 de morti si 143 de raniti in urma deraierii unui tren FOTO/VIDEO

0 47

accident spania 3Cel puţin 77 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 143 au fost rănite, după ce un tren a deraiat, miercuri, la Santiago de Compostela, în nord-vestul Spaniei. Acesta este cel mai mare număr de victime înregistrat într-un incident feroviar, de la atentatele teroriste de la Madrid, din 2004, când patru trenuri au explodat în patru staţii diferite.

https://www.youtube.com/watch?v=2Bj9adkIfew

Primele cercetări indică eroarea umană drept cauză a accidentului, iar unii călători au declarat că trenul cu 218 pasageri circula cu o viteză foarte mare, de 220 de kilometri la oră, într-o curbă în care limita era de 80 de kilometri. Însă nicio sursă oficială nu a declarat cu ce viteză se deplasa trenul de ,are viteză, care poate atinge până la 250 de kilometri la oră.  „Aceasta este o curbă foarte complicată, foarte strânsă, de aceea, în locul în care trenul a deraiat, este interzisă circulaţia cu mai mult de la 80 de kilometri la oră“, scrie „El Pais“  Mai mulţi martori au povestit că au auzit zgomotul unei explozii. „Eram acasă şi am auzit ceva ca un tunet, foarte puternic, am văzut mult fum. Era un dezastru. Oamenii strigau. Toată lumea a plecat să caute pături şi prosoape ca să ajute răniţii. Nimeni nu a văzut aşa ceva vreodată aici”, a declarat Maria Teresa Ramos, o femeie în vârstă de 62 de ani, care locuieşte la câţiva metri de locul accidentului. Presa locală transmite că accidentul este cel mai grav din ultimele patru decenii în Spania.

Toate cele 13 vagoane au ieşit de pe şine. Patru vagoane erau răsturnate pe calea ferată, dintre care unul complet dezintegrat, încastrat în altul, în timp ce fumul şi flăcările se ridicau deasupra. Un altul a fost proiectat în aer, până pe un teren de deasupra căii ferate.  „Se pare că într-un viraj trenul a început să deraieze, ne-am răsucit de mai multe ori şi mai multe vagoane au intrat unele în altele”, a povestit un pasager citat de postul de radio Cadena Ser. Imaginile arată zeci de membri ai echipelor de intervenţii în jurul vagoanelor răsturnate, încercând să salveze persoanele blocate în vagoane.

Trenul a deraiat în jurul orei locale 21:00 (22:00, ora României) „dintr-o cauză nedeterminată”, a adăugat purtătorul de cuvânt. Accidentul s-a produs la intrarea în gara din Santiago de Compostela, trenul asigurând legătura între capitala Madrid şi localitatea El Ferrol. O clădire municipală a fost pusă la dispoziţia familiilor, care puteau primi acolo consiliere psihologică şi informaţii. Autorităţile locale au lansat un apel pentru donare de sânge. Accidentul a avut loc înainte de sărbătoarea Sfântului Iacov (Santiago), patronul galicienilor, o sărbătoare tradiţională în această regiune. Autorităţile locale au anulat toate festivităţile programate pentru această sărbătoare, scrie adevarul.ro

Foto:Reuters

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More