Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dezastru la definitivat. Aproape jumătate dintre profesori au picat examenul

1 54

perle la examenul de bacalaureat

Promovabilitatea la examenul naţional de definitivat în învăţământul preuniversitar este de 51,26 la sută după soluţionarea contestaţiilor. Astfel, 3.409 dintre cei 6.651 de candidaţi au reușit să obțină nota de trecere, informează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

După soluționarea contestațiilor la examenul de definitivat s-a constatat creştere a promovabilităţii de 3,43 la sută. Dintre candidaţii care au reuşit să promoveze examenul (adică cei care au obținut nota minimă 8), 32 au obţinut note de 10, iar alţi 174, note între 9,50 şi 9,99.

Candidaţii înscrişi la examenul de definitivare au avut de susţinut două probe. Prima, care s-a desfăşurat în perioada ianuarie – iunie, a constat în susţinerea a două inspecţii speciale la clasă şi a avut caracter eliminatoriu. În urma acesteia, din totalul celor 8.567 de candidaţi înscrişi, au reuşit să se califice pentru a doua probă, scrisă, din data de 18 iulie, 7.889 de candidaţi. S-au prezentat la examenul scris 7.400 şi au finalizat proba 6.651 de candida-i.

Cadrele didactice care au promovat examenul naţional de definitivare au dobândit dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Pentru sesiunea din acest an, MEN a decis ca nota minimă de promovare a examenului naţional de definitivat în învăţământ să fie 8 şi nu 7.

O altă noutate adoptată de MEN a fost acordarea dreptului de a participa la acest examen şi debutanţilor cu un an vechime la catedră.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More