Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dezastru provocat de vijelie în zona Chiuiești și Rugășești. Zeci de copaci doborâți pe carosabil au lăsat sute de familii în beznă totală – FOTO/VIDEO

0 314

Furtuna de cod portocaliu care s-a abătut duminică după-amiaza în județul Cluj a provocat pagube însemnate și în zona de nord a județului, cele mai afectate fiind satele Rugășești, Sălătruc și Chiuiești, unde zeci de case s-au ales cu acoperișurile distruse în mare parte, în timp ce alte zeci de arbori au fost rupți sau chiar smulși din rădăcini de vântul puternic.

Locuitorii din zonă au avut impresia că vine sfârșitul lumii, atât de puternic a pornit dintr-o dată furtuna de duminică. În doar câteva minute cerul a devenit negru și, chiar dacă n-a plouat tare, vântul a bătut cu atâta intensitate încât a pus la pământ copacii de pe marginea drumului, panouri de informare și chiar indicatoare rutiere.

Câteva dintre imaginile apocaliptice au fost surprinse de o cititoare, care ne-a trimis videoclipuri și fotografii de imediat după furtună pe adresa redacției. Ulterior ne-am deplasat la fața locului, pentru a vedea ce a lăsat în urmă vijelia care s-a abătut asupra satelor.

Case fără acoperișuri, total sau parțial, stâlpi de beton puși la pământ, garduri și porți doborâte de copacii care au căzut din cauza vântului puternic, ulițe inundate și mai multe sate fără curent electric. Dacă unii arbori, vechi de sute de ani, au fost practic smulși din rădăcini, alții au fost rupți pur și simplu din tulpină. În zona localității Sălătruc pădurea de la marginea drumului național 18 B a fost defrișată forțat de vijelia violentă.

Încă de la ora 17, când a început furtuna, locuitorii din aceste sate au rămas fără curent electric, iar la miezul nopții echipele de intervenție încă mai lucrau pentru remedierea situației. Tot în teren i-am găsit și pe pompierii dejeni, care au intervenit în sprijinul populației, dar și alte echipe de intervenție care lucrau la lumina lanternelor pentru a tăia copacii și crengile care au căzut pe carosabil.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More