Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

DIICOT Bistrița: Cocaină și cannabis, descoperite la mai mulți traficanți

0 1.285

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud, cu sprijinul SCCO BN, au efectuat joi, 17 ianuarie, prinderea în flagrant a 3 persoane de sex masculin, cetățeni români, în Punctul de trecere al frontierei Borș – România, imediat după ce acestea au trecut frontiera din Ungaria în România, introducând astfel pe teritoriul României, fără drept, cantitatea de 17,6 kg cannabis și 354,3 grame cocaină, droguri ascunse în interiorul autoturismului cu care se deplasau.

La sfârșitul anului trecut, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, s-au sesizat din oficiu, cu privire la constituirea unei grupări infracționale, specializată în trafic de droguri de risc.

Astfel, ieri, 17 ianuarie, a fost organizat un o acțiune de prindere în flagrant delict, în Punctul de trecere a frontierei Borș – România, în urma căruia au fost prinși 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 52 de ani, toți din județul Bistrița-Năsăud, imediat după ce aceștia au trecut frontiera din Ungaria în România, cu două autoturisme.

Cele 3 persoane au fost conduse la sediul Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul  Teritorial Bistriţa – Năsăud pe baza mandatelor de aducere, fiind suspectate de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat – prev. de art. 367 alin. 1 și 2 din C.pen, trafic de droguri de risc – prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 din C.pen. şi introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc și de mare risc, fără drept – prev. de art. 3 al. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000.

La aceeași dată, procurorii DIICOT– Biroul  Teritorial Bistriţa – Năsăud, cu sprijinul SCCO BN, au efectuat, în aceeași cauză penală, 10 percheziții domiciliare la locuința a 4 suspecți și a altor persoane implicate în săvârșirea de infracțiuni de trafic de droguri.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, la locuințele în cauză au fost descoperite alte cantități de droguri de risc – canabis și mare risc – cocaină, care au fost ridicate în vederea cercetărilor.

De asemenea, au fost descoperite și indisponibilizate în vederea cercetărilor sume de bani, bijuterii, aparatură electronică (telefoane mobile, laptop-uri, etc.) despre care există date că au fost folosite la săvârșirea infracțiunilor sau provin din săvârșirea acestora sau din valorificarea produsului infracțional, precum și 3 autoturisme bănuite că ar fi fost folosite la comiterea infracțiunilor.

Cei trei inculpati prinși în flagrant, precum și un al patrulea inculpat, au fost reținuți pentru 24 de ore de către procurorii Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul  Teritorial Bistriţa – Năsăud, urmând a fi prezentați în cursul zilei de 18.01.2019 judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunerea de arestare preventivă.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul SCCO BN, IPJ Bistrița-Năsăud, BCCO Cluj Napoca, SCCO Maramureș, Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud, SAS Bistriţa-Năsăud.

Precizăm că până la soluționarea definitivă a cauzei, persoanele cercetate beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More