Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

DIICOT își suspendă activitatea. Protest împotriva modificărilor legislative

0 360

Procurorii DIICOT au decis să-și suspende activitatea din cauza modificărilor legislative inițiate de Ministerul Justiției.

Decizie fără precedent a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Procurorii DIICOT au decis să suspende activitatea zilnic, între orele 8.00 și 12.00, de mâine și până pe 8 martie, au anunțat cei de la DIGI24.

Se pare că în spatele acestei decizii stă modul în care puterea executivă, în calitate de legiuitor delegat, a înțeles să adopte a patra modificare legislativă într-un interval de 6 luni, prin ordonanță de urgență, a „legilor justiției”, acte normative organice de a căror claritate și predictibilitate depinde însăși normala funcționare a sistemului judiciar.

Procurorii DIICOT consideră că aceste noi modificări vor afecta grav atât activitatea Consiliului Superior al Magistraturii, pe cea a Ministerului Public, cât și buna funcționare și stabilitatea sistemului de justiție în ansamblu, cu consecințe asupra modului de înfăptuire a actului de justiție, arată procurorii DIICOT.

ÎDe-alungul protestului celor de la DIICOT vor fi soluţionate doar urgenţele, respectiv cauzele cu arestaţi sau alte situaţii operative ce nu suportă amânare, au mai notat jurnaliștii DIGI24.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More