Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

DIICOT Sălaj pus la pământ. Dosar, ce viza oameni de afaceri, un fost inspector școlar, dar și polițiști, închis

0 477

Un dosar instrumentat de către DIICOT Sălaj, dosar în care erau urmăriți oamenii de afaceri Ioan Huluban și Ioan Galiș, a fost închis. Magistrații au constatat „nulitatea absolută a rechizitoriului”.

Magistraţii Curții de Apel Cluj au constatat „nulitatea absolută a rechizitoriului din 20 decembrie 2017, a actelor de urmărire penală efectuate în cauză, a probelor şi a mijloacelor de probă întocmite, dispuse şi autorizate de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Biroul Teritorial Sălaj”, au dispus “excluderea şi eliminarea de la dosar a tuturor probelor şi mijloacelor de probă”, rechizitoriu dintr-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT Sălaj în care au fost urmăriți mai mulți oameni de afaceri, un judecător și un fost inspector școlar.

Este vorba despre oamenii de afaceri Ioan Huluban şi Ioan Galiş, fiica acestuia din urmă, Malvina Galiş, lichidatorii Sorin Cosma, Răzvan Traian Zăvăleanu şi Ramona Fărăianu, fostul judecător Patriţiu Dărăban, fratele acestuia, Ionel Dărăban, poliţiştii Marius Felician Fărcaş şi Gheorghe Vasile Zaha, fostul inspector şcolar general Ioan Abrudan, omul de afaceri Dumitru Ardelean, şi finul lui Galiş, Petru Daniel Pop.

Astfel Înalta Curte de casație și Justiție a respins contestațiile făcute joi, 14 martie, iar soluția –  – Încheiere finală (dezinvestire) – este definitivă. Dosarul cu nu mai puţin de 13 inculpaţi, a ajuns pe masa judecătorilor clujeni la finele anului 2017, anchetatorii vorbind despre acuzaţii de constituirea unui grup infracţional, dare şi luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, cumpărare de influenţă şi fals intelectual.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More