Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Din 2020 şi fetele pot da admitere la şcoala de pompieri. Anunţul Ministerului de Interne

1 3.362

Începând cu anul 2020, la admiterea pentru şcoala de pompieri se pot înscrie şi fetele, informează Ministerul de Interne, care precizează că tinerele trebuie să îndeplinească aceleaşi condiţii ca şi băieţii. Pentru admiterea de anul viitor, sunt scoase la concurs 300 locuri, care sunt la comun.

„Din 2020 şi fetele pot da admitere la şcoala de pompieri! Pentru a se înscrie la examen, fetele vor trebui să îndeplinească aceleaşi condiţii ca şi băieţii, şi anume:

– să aibă diplomă de bacalaureat;

– 18 ani împliniţi;

– să nu fie urmărite penal;

– media generală la purtare în liceu să nu fie mai mică de 9”, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI), printr-o postare pe Facebook.

Pentru examenul de admitere din ianuarie 2020 vor fi scoase la concurs 300 de locuri, dintre care 275 sunt pentru subofiţeri pompieri şi 25 pentru maiştri militari. Locurile sunt la comun, băieţi şi fete, mai arată MAI.

Cursurile încep în februarie şi se vor încheia în luna decembrie, iar tinerii interesaţi se pot înscrie la concursul de admitere la sediile ISU judeţene unde îşi au domiciliul sau la sediul ISU Bucureşti-Ilfov, până la data de 15 noiembrie 2019.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Anonim spune

    Nu este posibil așa ceva ! O femeie ,prin natura ei, este mult mai sensibila si mai slaba decât un bărbat ! Este o munca grea ,nu este pt. femei !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More