Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Din ce în ce mai multe persoane sunt depistate la volan fără a deține permis de conducere

0 188

Cazurile persoanelor fără permis de conducere, depistate la volanul mașinillor, par a se înmulți. Poliția nu stă cu ochii închiși și atrage atenția asupra posibilelor tragedii ce pot rezulta din pură inconștiență.

A conduce un autovehicul fără a deţine permis de conducere înseamnă a pune în pericol siguranţa traficului şi implicit viaţa participanţilor la traficul rutier. Fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani. În cazul în care se produc accidente rutiere, acestei pedepse i se adaugă consecinţe ireversibile precum pierderi de vieţi omeneşti sau traume, ce nu mai pot fi şterse niciodată.

Ieri, 07 mai, poliţiştii rutieri au constatat două cazuri de conducere fără permis: un sătmărean, de 35 de ani, a fost depistat  de către poliţiştii din Seini iar un bărbat de 53 de ani, din Moisei, a fost depistat în timp ce conducea pe raza oraşului Vişeu de Sus. Deoarece s-a constatat că aceştia nu deţin permise de conducere, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările urmând ca la finalizarea lor să propună măsuri legale.

În primele trei luni ale anului, 31 de persoane au fost depistate de poliţişti în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice din judeţ, fără a deţine permise de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Poliţiştii rutieri pun mai presus de orice viaţa şi integritatea fizică a participanţilor la traficul rutier, prin urmare acţionează ferm ori de câte ori constată abateri ce pun în pericol siguranţa celor care se deplasează pe drumurile publice.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More