Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Din Consiliul Local Dej, spre Parlamentul României

0 4.607

O voce nouă în politica locală dejeană, Alina Maria Meșter, proaspăt aleasă în Consiliul Local Dej, țintește spre funcții mai înalte, fiind candidată pentru un loc pe listele Alianței USR-PLUS pentru Parlamentul României.

Alina Meșter a ocupat prima poziție pe lista candidaților Alianței USR-PLUS la alegerile locale din 27 septembrie 2020, pentru Consiliul Local Dej, voturile obținute din partea electoratului propulsând-o în deliberativul dejean, alături de alți 18 consilieri locali.

Intrată în politică în urmă cu aproape 2 ani în cadrul filialei locale a USR Dej, Alina Meșter are în spate o carieră de 26 de ani în domeniul bancar, fiind în prezent manager al sucursalei BCR Dej, alături de această activitate fiind implicată în acțiuni sociale și de voluntariat în cadrul Asociației ”Vă ajutăm din Dej”.

Însă cariera politică a acesteia nu vrea să se oprească aici. Alina Meșter și-a depus la finalul săptămânii trecute candidatura pentru alegerile interne ce vor avea loc în curând în cadrul Alianței USR-PLUS, fiind singura candidată din Dej. În urma acestor alegeri interne, dintre cei 28 de candidați care și-au înscris dosarele de candidatură, vor fi aleși candidații finali din Cluj ai Alianței pentru alegerile parlamentare.

Astfel din partea USR s-au înscris 16 candidați, iar din partea PLUS 12 candidați. Lista actuală a celor care și-au depus dosarele:

USR

 1. Paul Bucur
 2. Radu Ioan Chirilă
 3. Marius-Ovidiu Criste
 4. Elek Levente
 5. Mihai Goțiu
 6. Romana Harosa
 7. Andreea-Raluca Hărăguș
 8. Ioan Romică Hînda
 9. Maria Alina Meșter
 10. Radu Molnar
 11. Ciprian-Doru Rigman
 12. Constantin-Dragoș Sdrobiș
 13. Marius Strango
 14. Ramona-Alexandra Toadere
 15. Emanuel Dumitru Ungureanu
 16. Cristian Vlad

PLUS

 1. Viorel Băltărețu
 2. Cristian Bordei
 3. Cornel Botoroagă
 4. Elena-Loredana Ciubucă
 5. Gabriel Dălălău
 6. Călin Groza
 7. Iosif Marcu
 8. Oana Murariu
 9. Alexandrina-Ioana Nan
 10. Manuela Petrescu
 11. Oana Olimpia Pop
 12. Ioan Rus

Potrivit conducerii Alianței USR-PLUS Cluj, competiția internă a celor 28 de candidați va fi decisă până în 12 octombrie, în urma unei adunări generale a membrilor, care își vor exprima prin vot secret opțiunea și vor alege care va fi lista finală a candidaților. Înainte de această adunare generală formațiunea politică clujeană va organiza și o dezbatere în cadrul căreia candidații își vor putea prezenta candidaturile.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More