Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Din iulie, Clujul va avea un elicopter SMURD

0 60
elicopter smurd
Foto:Arhiva Someseanul.ro

Secretarul de stat Raed Arafat, aflat sâmbătă la Cluj-Napoca la sărbătorirea a 20 de ani de SMURD Cluj, a anunțat ca din iulie Clujul va avea un elicopter SMURD, dotat pentru terapie intensivă.

Elicopterul SMURD a costat 5.6 milioane de euro și a fost cumpărat din fonduri europene, printr-un program al Ministerului Sănătății.

Acest elicopter va deservi zona de Nord-Vest, iar baza va fi la Zalău, „strict din motive organizatorice”, dar va fi în subordinea SMURD Cluj, a explicat Raed Arafat.

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a declarat că acest elicopter are dotări de terapie intensivă.

SMURD Cluj a primit două plachete de omagiere din partea Prefecturii și a CJ Cluj, sâmbătă, în cadrul evenimentului de aniversare a 20 de ani de SMURD Cluj.

În cei 20 de ani de activitate, SMURD Cluj a avut peste 62,000 de intervenții, cele mai multe în 2013 – 10,024. Serviciul Mobil de Urgență și Reanimare (SMURD) Cluj și-a început activitatea în 1 iulie 1994. În prezent, în cazuri de catastrofă, sunt disponibili 33 de medici specialiști în medicină de urgență, 15 asistenți medicali, 60 de paramedici voluntari-studenți din cadrul UMF Cluj, precum și 295 de pompieri atestați pentru asistență medicală de urgență de bază. SMURD Cluj dispune de ambulanțe în nouă locații diferite, în tot județul, notează citynews.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More