Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dinamo s-a impus la Bistrița prin două penalty-uri suspecte

1 45

Gloria Bistrița a pierdut partida de pe teren propriu din etapa 29 cu Dinamo, deși a fost echipa care a deschis scorul prin lovitura liberă executată perfect de Enescu. Câinii roșii au profitat de două decizii controversate ale lui Lucian Rusandu, arbitrul acordând cu multă ușurință două penalty-uri pentru Dinamo, faze care au decis meciul.

Gloria a început meciul în jumătatea de teren adversă și în minutul 3 Curtuiuș a căzut în careul advers după un duel umăr la umăr mai puternic, dar a primit doar galben pentru simulare. Minutul 20 a adus totuși deschiderea scorului pentru ardeleni, după o lovitură liberă executată excelent de Enescu, fără șanse pentru Bălgrădean.

Avantajul bistrițenilor n-a rezistat însă decât șapte minute. Tot un duel umăr la umăr al lui Alexe cu Iordache în careul Gloriei, a fost interpretat altfel de arbitru, Rusandu acordând penalty pentru Dinamo și galben pentru jucătorul Bistriței, iar același Alexe a transformat de la punctul cu var pentru 1-1.

Decisă să nu se lase așa de ușor, trupa lui Nae Manea a ieșit și mai determinată de la vestiare, iar în startul reprizei a doua a avut o perioadă de presiune sufocantă la poarta alb-roșilor, timp în care a ratat și trei ocazii uriașe de a înscrie.

Minutul 60 a adus și prima mare ocazie de gol a câinilor roșii, Dănciulescu reluând milimetric pe lângă colțul lung o centrare de pe dreapta. Tot veteranul atacant dinamovist a ratat o șansă uriașă câteva minute mai târziu, de această dată Dolha intervenind salvator.

O a doua fază controversată, care avea să cântărească decisiv în soarta partidei, a avut loc cu un sfert de oră înainte de final. Andrei Cristea a căzut artistic în careul advers în duel cu Kanon, lăsându-și vizibil piciorul în spate pentru a se agăța de adversar. Arbitrul a răspuns ca și la jumătatea primei reprize, cu cartonaș galben pentru jucătorul gazdelor și penalty acordat oaspeților. Același Alexe a punctat de la 11 metri și a adus victoria pentru Dinamo.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More