Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Directoare de liceu, urmărită penal pentru delapidare. A vândut tabla de la renovarea școlii

0 400

Directoarea Liceului Tehnologic Agricol Bistriţa a fost plasată pentru 60 de zile sub control judiciar şi este urmărită penal pentru trei infracţiuni de delapidare, fiind acuzată că a cumpărat cu banii şcolii bunuri pe care le-a folosit în interes propriu, dar şi că a folosit autoturismul de serviciu în scop personal.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Adrian Briciu, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, că dosarul a fost înregistrat în urmă cu o lună, iar pe numele directoarei s-au reţinut trei infracţiuni de delapidare.

Procurorii susţin că, la începutul anului 2020, directoarea ar fi înstrăinat către o persoană o cantitate de tablă provenită de la renovarea sălii de sport a liceului, contra sumei de 3.000 de lei, iar banii nu au intrat în contabilitatea unităţii de învăţământ.

În ianuarie 2020, directoarea ar fi achiziţionat din banii şcolii unelte şi scule de la un magazin de profil din Bistriţa, în valoare de peste 1.400 de lei, pe care mai apoi le-a utilizat în scop personal.

„Bunurile au fost facturate de magazinul respectiv către liceul în cauză şi achitate – este vorba de patru facturi – din fondurile şcolii. Bunurile nu au intrat în gestiunea şcolii şi au fost găsite, cu ocazia percheziţiei domiciliare, la locuinţa directorului liceului”, a menţionat reprezentantul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Cea de-a treia infracţiune se referă la folosirea unui autoturism al liceului în scop personal.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Mihai Mureşan, a precizat pentru AGERPRES că nu a fost informat de directoarea Liceului agricol Bistriţa despre problemelor penale pe care le are, dar că aceasta şi-a înaintat demisia din funcţie, invocând motive personale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More