Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Directorul General al Aeroportului Cluj, speaker la “Annual China Airport Summit”

0 230

Directorul General al Aeroportului Internațional “Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, participă în perioada 21-22 aprilie 2016, în calitate de speaker la „Annual China Airport Summit”, eveniment care are loc la Haikou, China.

Astăzi, în cadrul sesiunilor de discuții, David Ciceo a susținut o prezentare cu titlul „Challenges to developing an airport in the European Union – Case of Study Cluj International Airport – Romania”, în care a vorbit despre implicațiile și provocările dezvoltării unui aeroport din Uniunea Europeană.

În contextul unei piețe extrem de concurențiale, dezvoltarea aeroporturilor este îngreunată de multe ori de constrângerile legislative ale Uniunii Europene, dar și de concurența neloială.

În ultimii 5 ani, Comisia Europeană investighează peste 55 de aeroporturi și peste 30 de companii aeriene privind ajutorul de stat acordat, dar și alte practici concurențiale neloiale ale aeroporturilor sau companiilor aeriene. Totodată, David Ciceo a vorbit în cadrul Conferinței din China și despre aviația civilă ca prioritate de dezvoltare a Uniunii Europene. În 2015 Airports Council International a estimat un impact financiar rezultat din activitățile aviației civile de 338 miliarde euro în economia U.E.

La cea de-a 12-a ediție a Summitului din China se dezbat noutățile și tendințele din domeniul aviației civile. La eveniment participă reprezentanții unor prestigioase instituții din domeniul aviației din Europa, Asia și Statele Unite ale Americii.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More