Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Directorul Salinei Ocna Dej acuzat de mineri: ”Comportament autoritar, discriminatoriu, dictatorial”

1 106

georgel mihut salina ocna dej

La nici 24 de ore după ce Georgel Mihuț, directorul Salinei Ocna Dej, a fost ridicat de către procurorii DNA și reținut apoi de oamenii legii, angajații instituției miniere din Dej au răbufnit.

Scăpați de sub conducerea dictatorială a lui Georgel Mihuț, mai mulți reprezentanți ai angajaților Salinei au găsit, în sfârșit, ocazia să-și poată spune ofurile fără teama de a fi pedepsiți pe linie de serviciu.

De când este director la Salina Ocna Dej, Georgel Mihuț și-a ținut subalternii sub teroare și autoritate excesivă. Acum, după ce acesta a fost reținut de către procurorii anticorupție, angajații Salinei se simt ca eliberați din pușcărie.

CITIȚI ȘI: Directorul Salinei Ocna Dej, reținut pentru 24 de ore

Mihuț este acuzat de către mineri de comportament dictatorial și discriminatoriu în ceea ce-i privește. Negocierile salariale se purtau, spun minerii, de cele mai multe ori fără prezența unui reprezentant al sindicatului: ”Impunea un mod de negociere după preferințe și fără acordul sindicatului. Chiar dacă noi am dublat practic producția de sare, deci implicit și veniturile societății, am primit, unii dintre noi, o majorare de salariu de doar 10%”, spun angajații Salinei.

Mai mult, niciunul dintre angajați nu se putea plânge, nu putea fi nemulțumit în fața ”șefului cel mare”. Cei care aveau ceva de comentat erau imediat schimbați de pe post și mutați să lucreze în condiții mult mai grele. Cine ieșea din cuvântul directorului era aspru pedepsit, astfel că toți îi știau de frică.

”A instalat sisteme de supraveghere video cu zeci de camere în incinta Salinei. Vedea tot ce se întâmplă. Avea și la el în birou o plasmă uriașă, pe care urmărea toată ziua cine ce face prin curte, pe holuri sau la locurile de muncă. Iar dacă i se părea ceva în neregulă, sau nu-i convenea ceva, persoana ”vinovată” era chemată urgent la raport”, spun minerii.

Aceștia acuză că deși s-a investit o sumă mare de bani în acest sistem de supraveghere, tocmai pentru a reduce cheltuielile cu personalul de pază, Georgel Mihuț a angajat chiar și mai mulți paznici. În alte situații, însă, în loc să angajeze personal în serviciile unde era nevoie, Mihuț alegea să contracteze diverse firme, în mod preferențial, ”cu care avea el înțelegeri”, mai spun angajații nemulțumiți.

Minerii răsuflă ușurați după aflarea veștii că ”dictatorul” a fost reținut de oamenii legii, dar se tem încă să iasă de tot în față pentru a-și spune nemulțumirile. Obișnuiți cu politica ”pumnului băgat în gură”, cu faptul că mai mereu era nevoie să stea cu capul plecat în fața directorului și a ”spionilor” acestuia, minerii încă se tem să vorbească pe față, mai ales în fața presei, despre cele întâmplate la Salina Ocna Dej.

În luna iunie a acestui an, mai mulți mineri s-au blocat în subteran la Salina Ocna Dej în cadrul unei greve spontane, nemulțumiți de unele decizii ale conducerii. După o serie de negocieri, cu rezultate bune pentru conducere, dar fără rezolvare pentru mineri, aceștia au trimis o listă de revendicări, care a rămas însă și azi fără rezolvare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. no name spune

    supravegherea din salina a facuto vasromul si tot vasromul suge o gramada de bani de acolo este o capusa a salinei… vasromul are angajati paza in salina pe bani de nimic si nici macar la timp e o mafie mai mare decat se crede…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More