Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Directorul Salinei Ocna Dej: Avem încă un caz COVID-19 confirmat. Alți 16 angajați intră în autoizolare la domiciliu

2 2.608

Directorul Salinei Ocna Dej, Alin Sălătioan, confirmă cel de-al doilea caz de infectare cu coronavirus în rândul angajaților societății. Este vorba despre un bărbat de 59 de ani din Dej, care ar fi fost la muncă și în această săptămână, motiv pentru care toți colegii cu care a intrat în contact vor intra în autoizolare la domiciliu.

”Există un caz de îmbolnăvire confirmat, l-a confirmat DSP-ul Direcția de Sănătate Publică n.r.), avem un angajat confirmat cu COVID-19. A fost confirmat ieri după-amiază (vineri n.r.). Ultima dată a fost la muncă miercuri, în data de 8. Joi a sunat că merge la doctor, ieri i-a venit rezultatul. Am vorbit cu DSP-ul, mi-a confirmat că este pozitiv”, spune Alin Sălătioan, director al Sucursalei Salina Ocna Dej.

”În ciuda faptului că noi am luat toate măsurile de prevenție și de dezinfecție. Dezinfectăm în fiecare zi toate locurile de muncă, am dat măști, mănuși tututor angajaților, păstrăm distanța de un metru jumate minim între ei. Am făcut chiar un cort de o săptămână jumate la intrare, pe poarta principală, fiecare angajat este dezinfectat cu pulverizator cu soluție pe bază de cloramină”, mai spune directorul Salinei.

Despre bărbatul de 57 de ani, al doilea confirmat pozitiv la sucursala din Dej, directorul spune că săptămâna precedentă a fost la serviciu luni și marți (30 și 31 martie), pentru ca apoi să fie liber patru zile. În această săptămână a mai fost la muncă marți și miercuri, adică în 7 și 8 aprilie.

Aesta a intrat în contact la locul de muncă cu cel puțin 16 persoane, angajați pe schimbul lui.

Privitor la posibilele surse de infectare a acestui angajat, Alin Sălătioan spune că nu a primit nicio informare în acest sens, bănuind că acesta s-ar fi infectat cu noul coronavirus în perioada cât a fost liber de la serviciu.

”Ieri am vorbit și inclusiv astăzi, la DSP la Cluj, cu doctorul care se ocupă de anchetă. Nu i-a declarat absolut nimic. El spune că nu a ieșit. Deci nu recunoaște absolut nimic”, mai spune directorul Salinei.

”Am luat toate măsurile de precauție. Și azi dimineață am trimis la DSP, la Cluj, lista cu toate cele 16 persoane de pe schimbul respectiv, de la suprafață, unde lucrează, cu care el a intrat în aceste zile (marți și miercuri săptămâna asta și și săptămâna trecută luni și marți) în contact. DSP mi-a comunicat că aceștia vor intra în autoizolare la domiciliu 14 zile.

Directorul Salinei Ocna Dej spune că activitate societății va continua, cu respectarea cu strictețe a măsurilor de prevenție stabilite și îmbunătățite de la începutul crizei.

”Toți care au avut programat concediu pe primul trimestru al anului 2020 și cei care au avut concediu neconsumat din 2019 au rămas în concediu. Deci lucrăm cu un efectiv mai redus la momentul acesta, tocmai pentru a evita aglomerațiile la locul de muncă și contactul fizic. Deci măsurile au fost luate. Pentru noi este foarte importantă sănătatea angajatului, pentru că dacă angajații sunt sănătoși și noi avem rezultate ca societate”, mai spune directorul Salinei Ocna Dej.

Sucursala dejeană a Societății Naționale a Sării a comandat și mai multe termometre cu infraroșu, cu scanare de la distanță, pentru a testa angajații la intrarea în companie, însă, din cauza crizei de pe piață, aceste termometre nu au fost încă recepționate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Marcel spune

    nu cumva e pe acelasi schimb cu primul caz confirmat?

  2. Vasile spune

    Ba da, cel de al doilea s-a imbolnavit de la primul. Nimeni nu vrea sa vada asta? Cred ca DSP-ul doarme. E vorba de un atac la sarea romaneasca ?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More