Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Discuții aprinse în ședința de Consiliu Local Dej pe tema organigramei Primăriei FOTO/VIDEO

4 114

someseanul-Aurelian Muresan - viceprimar Dej

Consilierii locali din Dej s-au întrunit în această după-amiază în cadrul unei ședințe ordinare. Unul dintre cele mai controversate subiecte s-a referit la aprobarea organigramei, a statutului de funcții și a numărului de posturi pentru aparatul de specialitate al primarului municipiului Dej și serviciile subordonate.

Consilierul PNL Dan Bonta a propus trecerea serviciului public comunitar de evidență a persoanelor, de asistență socială și de asistență medicală sub coordonarea viceprimarului Aurelian Mureșan. Tot în cadrul ședinței, Vasile Cîmpan, consilier PC, a propus ca și iluminatul public, transportul urban și salubrizarea să fie trecute tot în subordinea lui Mureșan.

Cele două propuneri nu au fost pe placul primarului și au fost respinse categoric de Costan Morar, care, până la urmă, a retras proiectul de pe ordinea de zi.

În cadrul discuțiilor aprinse pe acest subiect, consilierii au adus în discuție și o anume dictatură pe care edilul ar practica-o, în sensul în care s-a cerut să se aprobe doar propunerile primarului și nu și alte propuneri ale consilierilor, sau să nu mai aprobe nimic, proiectul fiind astfel scos din dezbatere. Mai mult, la un moment dat, Costan Morar a spus chiar că poate să treacă toate serviciile în cauză, cele subordonate Consiliului Local, direct în subordinea primarului, astfel ca să nu mai existe discuții pe această temă.

Propunerea consilierului Dan Bonta a avut la bază faptul că viceprimarul Aurelian Mureșan este ales direct de către consilieri, care considerau că ar fi omul potrivit să se ocupe de serviciile subordonate Consiliului Local în organigramă.

Prin faptul că proiectul organigramei a fost scos de pe ordinea de zi, s-au amânat astfel și mutările de personal care ar fi urmat să aibă loc la adăpostul de câini din Dej.

Prin urmare, discuțiile pe baza organigramei se amână cel puțin până la ședința următoare a Consiliului Local Dej.

Restul proiectelor de pe ordinea de zi a ședinței au fost aprobate, câteva cu unele amendamente.

someseanul-Organigrama Primaria Dej - someseanul

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Sergiu Neamt spune

    Felicitari pentru material, ar fi timpul ca lumea sa inteleaga ca deciziile privind conducerea orasului nu trebuie sa fie exclusiv apanajul unui singur om, consiliul local sa-si asume atributiile care le au conform legii, sa se implice activ in rezolvarea problemelor cu care se confrunta dejenii. Sper sa se ajunga la un consens pentru binele tuturor.

  2. Elena spune

    Am vazut o petitie cu titlul „Vrem cinematograf in DEJ” Hmmm…Vrem MULTE in Dej, ca e chiar maaare nevoie! Vai cat de frumos mi-l pot eu imagina acest orasel! Ar fi ca o bijuterie…paradis…

    Vara asta, cand am trecut prin fata „fostului cinematograf ARTA” din DEJ, am avut un soc, da, si am avut senzatia ca ma aflu intr-un oras pustiu, sau in plin razboi, undeva prin Afganistan, ceva…
    Deci zona arata GROAZNIC, dezolant! Dar cam tot orasul nu arata bine, comparativ cu alte orase din Romania! Trotuare distruse, flori…unde?…paianjeni, geamuri sparte, mizerie…arata mai bine centrul orasului acum 25 de ani! Si inca ceva:sta f. prost cu magazinele, mai ales cele alimentare! Nu mai vorbesc de piata!…rusinos!!! Sa nu fie jos, in centru, un magazin tip Cerrefour, Billa, Penny, Unicarm?! Sau credeti ca toata lumea traieste pe Deal? Si restul, care traim pe la periferia orasului sau prin comunele din jur, unde sa ne facem cumparaturile zilnice, cu 2 magazine, cam scumpe si slab aprovizionate, f inghesuite! Cu piata numai de 2 ori pe saptamana?! Jalnic! E f. saracacios centrul orasului, arata lipsa de viziune si interes a conducatorilor! Acum 25 de ani avea 2 cinematografe si o Librarie Mare superba si f bine aprovizionata! Acum lipsesc f. multe! Dejeni, luati atitudine! …Sa nu aud ca nu sunt bani!…Sa gaseasca, ca doar de aia ii platim!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More