Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dispărut pe lacul Beliș. Scafandrii militari au încheiat misiunea de căutare a directorului APIA Cluj

0 1.409

Scafandrii militari din cadrul Forţelor Navale Române au încheiat luni seară misiunea de căutare a directorului APIA Cluj, Adrian Zaharia, care în 21 iulie ar fi căzut dintr-o barcă în lacul Beliş din judeţul Cluj, fără a reuşi găsirea acestuia.

Potrivit reprezentanţilor Forţelor Navale, scafandrii militari au încheiat luni seara misiunea de căutare de pe lacul Beliş din judeţul Cluj. Ei nu au reuşit să găsească trupul directorului APIA Cluj. Marţi dimineaţă, scafandrii se vor întoarce la Constanţa şi îşi vor relua misiunile obişnuite.

O echipă de scafandri militari de mare adâncime din cadrul Forţelor Navale Române a intervenit de vineri în acţiunile de căutare a directorului APIA Cluj, ei fiind unica structură din România capabilă să execute scufundări la adâncimi de peste 40 de metri.

De asemenea, la căutări au participat reprezentanţii ISU Cluj, fiind acoperite 150 de hectare din suprafaţa lacului. ”Acţiunile au cuprins căutări efectuate la luciul apei şi în mediul subacvatic a indicilor care să poată ajuta efectuarea căutărilor prin scufundare. A fost efectuate acţiuni de scufundare şi căutare de către scafandri din cadrul SPJSS Cluj, însă reperele verificate nu s-au dovedit a fi persoana căutată”, precizau reprezentanţii ISU Cluj.

Ei spuneau că există multiple elemente de risc şi dificultăţi pentru scafandri: suprafaţa foarte mare de căutare care rezultă în urma indiciilor existente, vizibilitate subacvatică foarte redusă sau chiar nulă pe fundul lacului, din cauza straturilor variabile şi consistente de nămol, dar şi prezenţa pe fundul lacului a mai multor corpuri sau resturi de materiale: buşteni, bancuri de turbă sau chiar trunchiuri de copaci care se află încă în picioare pe fundul lacului.

Directorul APIA Cluj, Adrian Zaharia, este căutat din 21 iulie, după ce se presupune că ar fi căzut dintr-o barcă în Lacul Beliş, în apropiere de baraj. În barcă, echipajele de intervenţie au găsit ochelarii de vedere, telefonul mobil, haine, vesta de salvare şi mai multe sticle de alcool, goale.

Adrian Zaharia, în vârstă de 40 de ani, a ocupat postul de director al APIA Cluj din ianuarie 2013. Corpul de control al Ministerului Agriculturii a făcut mai multe verificări la APIA Cluj, în ultimii ani, din cauza plângerilor unor angajaţi ai instituţiei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More