Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dispoziția 666, caz unic în România. Poliția roagă populația să nu iasă din case între 22:00 și 6:00

0 50

sediu_ipj_Satu Mare

Potrivit unei dispoziții a șefului IPJ Satu Mare, agenții de la Poliția Judiciară și cei de la Rutieră nu muncesc între orele 22.00 și 06.00, exact în perioada în care au loc cele mai multe infracțiuni.

Controversata dispoziție poartă parcă un număr predestinat: 666/23.03.2015. Potrivit Evenimentul Zilei, după emiterea ordinului, un sătmărean și-a crucificat mama, iar doi prunci au fost găsiți înjunghiați. Criminalul actriței Gabriela Dorgai, ucisă pe 20 noiembrie 2014, nu a fost găsit nici până astăzi.

Conform sursei citate, dispoziția „blestemată” a fost emisă în aceeași lună în care Direcția Națională Anticorupție (DNA) a percheziționat sediul Poliției. Recent, adjunctul IPJ Satu Mare, Liviu Tăut, a fost pus sub învinuire pentru luare de mită.

După emiterea ordinului, pe 10 mai, două fetițe gemene, nou-născute, au fost găsite înjunghiate într-un tomberon din municipiu. Ucigașul nu a fost găsit. Pe 24 mai, sătmăreanul Marcel Nagy, din localitatea Giungi, și-a ucis părinții și 35 de găini din gospodărie apoi a vrut să se sinucidă.

În ciuda acestor orori toți polițiștii de la judiciar lucrează doar de luni până vineri, între orele 8.00 și 16.00. Aceeași situație se regăsește și în cadrul programului de lucru stabilit la nivelul Serviciului Rutier, acolo unde polițiștii sunt planificați doar pe două schimburi, adică între orele 6.00 – 14.00 și 14.00-22.00.

În acest context, Cosmin Andreica, reprezentantul sindicatului polițiștilor a transmis un mesaj:

„Sfătuim toți cetățenii de bună credință să nu circule în intervalul 22.00-06.00 pe drumurile naționale pentru simplul fapt că nu are cine să-i protejeze împotriva celor care încalcă regulile de circulație”.

Oficial, purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, a declarat, pentru „Evenimentul zilei”, că șefii poliției sătmărene nu comentează.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More