Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Distracţia costă: patru tineri prinşi în timp ce utilizau petarde, cercetaţi de poliţişti

0 180

Poliţiştii maramureşeni desfășoară activități în vederea identificării persoanelor care nu respectă legislația în domeniul materiilor explozive.

Astfel, la Seini, polițiștii au identificat un minor de 9 ani,care deţinea şi folosea articole pirotehnice.

Polițiștii au dispus ridicarea, în vederea confiscării, a celor 158 de petarde descoperite asupra minorului.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale.

Tot pentru comiterea infracţiunii de efectuare fără drept de articole pirotehnice sunt cercetaţi şi patru tineri de 13 ani din Săcel. Aceştia au fost depistaţi de poliţişti în timp ce utilizau petarde pe raza localităţii de domiciliu. Cele 201 petarde pe care le aveau asupra lor au fost ridicate în vederea expertizării iar tinerii sunt în continuare cercetaţi de poliţişti.

Având în vedere starea de pericol existentă privind deţinerea, comercializarea sau efectuarea fără drept de alte operaţiuni cu articole pirotehnice de către persoanele fizice sau juridice neautorizate, poliţiştii maramureşeni desfășoară în această perioadă activităţi necesare pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică, prevenirea producerii unor accidente sau pagube materiale pe fondul folosirii necorespunzătoare sau ilegale a acestora precum şi pentru depistarea persoanelor care încalcă prevederile Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive prin comercializarea articolelor pirotehnice.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More