Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Distracție nemotorizată la concursul Red Bull Soapbox Race – FOTO

0 118

Mii de clujeni au asistat, sâmbătă, la un concurs între 41 de vehicule artizanale pe patru sau mai puține roți, în cadrul Red Bull Soapbox Race, desfășurat în parcul Colina din Cluj-Napoca.

La concurs au participat 41 de echipe din Cluj-Napoca, București, Sibiu, Ploiești, Iași, Brașov, Zalău, Hunedoara, Târgu Mureș, Bistrița, Hațeg, Suceava și Tecuci, care și-au confecționat, după propria imaginație, vehicule fără motor.

Unele dintre vehiculele confecționate și echipajele lor au reușit să parcurgă tot traseul, altele s-au dezmembrat pe parcurs.

‘După ce a făcut înconjurul lumii, din Belgia, până în Australia, din Africa de Sud până în Jamaica, încă din anul 2000, cea de a doua ediție a Red Bull Soapbox Race din România se oprește (…) în Parcul Colina din Cluj Napoca. Red Bull Soapbox Race este o lume plină de vitezomani și pasionați de chestii puse pe roți, în general, oameni care-și pun imaginația la treabă, rescriind toate regulile raliurilor urbane’, se arată într-o prezentare a organizatorilor.

Cursa s-a adresat tuturor iubitorilor de viteză, indiferent de experiența lor în condus.

‘Acest eveniment unic de racing nemotorizat e o provocare și pentru șoferii experimentați, și pentru amatorii care sunt în stare să deseneze și să construiască niște grozăvenii cu roți și să concureze contratimp într-o cursă la vale’, mai arată organizatorii.

Printre membrii juriului s-a numărat și pilotul Bogdan Marișca, de la Napoca Rally Academy, campion național la raliuri.

Echipele au avut la dispoziție aproape o luna să-și construiască propria mașină artizanală, nemotorizată. Sâmbătă, în ziua cea mare, au reușit să surprindă. Am vazut la start o copie fidelă a MIG-ului, ce înseamnă un partaj adevarat sau cum o butelcă de țuică autentică din prune poate prinde viteză.

Credeați că la o astfel de competiție, a-ți realiza un prototip nu este deloc creativ? Vă înșelați — mașina lui Louis De Funes din seria ‘Jandarmul și Jandarmerițele’, o ghilotină, un muștarmobil sau o închisoare pe roți, ne-au demonstrat ca la Red Bull Soapbox Race, totul este posibil.

Mașinăriile în formă de animale s-au întrecut și ele pe traseul de la Red Bull Soapbox Race — un ghepard, un dinozaur sau un rechin au făcut furori pe patru sau trei roți.

Personaje din desene animate, precum șoricelul și Pinky & The Brain, cei trei purceluși sau ursul Baloo din Cartea Junglei nu aveau cum să lipsească.

La categoria ‘autentic românesc’ am văzut Mocănița fără Frică, iar la ‘ce le place românilor’, am avut Flori-n Salam.

Prima mașină de raliu Ford nu avea cum să lipsească de la start, arătându-ne ce înseamnă să parcurgi un traseu cu calități de pilot.

Migutzu No.1 a realizat cel mai bun timp, reușind să parcurgă traseul în numai 42 de secunde. La polul opus s-a aflat Geronimo, cu 2 minute și 33 de secunde.

În cele din urmă, primul loc le-a revenit echipei Migutzu No.1 din București (Soare Ovidiu Mihail, Vecu Marius, Briota Dan Ionel și Ionescu Ionuț). Ei au reușit să impresioneze juriul format din Bogdan Marișca, Roxana Ciuhulescu, Ileana Badiu și Traian Tudorică și au acumulat 14 puncte.

Locul doi a fost ocupat de Bootelcuța din Iași. Bogdan Baianu, Cristi Bârlădeanu, Adrian Mititelu, Alex Munteanu au adunat 17 puncte.

Cea de a treia treaptă a podiumului a fost ocupată de către echipa Muștarmobilul (Bulboaca Mihaița, Cernat Alex, Iordan Florin și Vinca Andrei), din Tecuci, cu 23 de puncte acumulate în clasament.

Pe cei 400 de metri de traseu construit am avut peste 2 km de garduri de protecție și peste 4.000 de baloți din paie, care i-au ajutat pe piloți să nu iasă în decor.

Atmosfera a fost întreținuta de Adrian Vancica aka Celentano și Mihai Rait aka Dorel din serialul Las Fierbinți difuzat de PRO TV.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More