Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Documente și declarații false pentru bani europeni. O femeie a primit doi ani de închisoare cu suspendare

0 275

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj – Biroul teritorial Baia Mare au dispus sesizarea instanței de judecată, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a unei inculpate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat de presă al procurorilor, în perioada 2012-2015, în contextul implementării proiectului – „Construire pensiune agroturistică…”, femeia ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit mai multe documente false și inexacte prin care atesta că îndeplinește condițiile prevăzute de lege pentru accesarea fondurilor nerambursabile.

O parte din acele documente ar fi fost falsificate chiar de inculpată. Aceste demersuri ar fi avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri nerambursabile în cuantum de 151.675 lei, debit care a fost restituit integral de către inculpată.

În prezența avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor. Femeia s-a ales cu 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, au mai transmis procurorii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More