Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doi adolescenți, de 16 și 18 ani, reținuți pentru trafic de droguri

0 2.880

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bistrița, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2022 – iulie 2023, cei doi bănuiți ar fi procurat și deținut cannabis și substanțe cunoscute sub denumirea de ,,sare de baie”, pe care ulterior le-ar fi comercializat sau oferit gratuit, în mod repetat, unor persoane din Bistrița, majoritatea minore.

Facem precizarea că, din probele administrate în cauză, rezultă că operațiunile de trafic și consum de droguri sau alte substanțe nu s-au desfășurat în incinta vreunei unități de învățământ.

La percheziții au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 3 grindere cu urme de substanță vegetală, susceptibile a avea efect psihoactive, 3 telefoane mobile, 2 cântare de mare precizie, o bancnotă rulată, cu urme de substanță susceptibilă a avea efect psihoactiv, un tub din plastic folosit pentru consum de droguri.

În baza probatoriului administrat, doi tineri, din Bistrița, de 18 și 16 ani, au fost conduși la audieri, ulterior, față de aceștia, procurorul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud dispunând reținerea pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, unul dintre bănuiți va fi prezentat instanței, cu propunere de luare a unei măsuri preventive, față de celălalt fiind dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More