Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Doi bărbați din Geaca, cercetați pentru furt de pește cu plase monofilament

0 45

braconaj-piscicol1

Doi bărbaţi în vârstă de 27 de ani din Geaca, ce ar fi încercat să sustragă peşte cu ajutorul unor plase monofilament, au fost identificaţi şi sunt cercetaţi de poliţişti.

Poliţiştii din cadrul Secţia 7 Poliţie Rurală Gherla au acţionat pe raza de competenţă pentru a preveni faptele care aduc atingere fondului cinegetic naţional, a comerţului illicit şi a infracţiunilor contra patrimoniului public şi privat.

Astfel, poliţiştii, cu sprijinul agenţilor de pază, au identificat pe o amenajare piscicolă de pe raza localităţii Sucutard, doi bărbaţi, de 27 de ani, din Geaca, a căror prezenţă nu se justifica în zonă.

În urma investigaţiilor s-a stabilit că au fost introduse în apă plase monofilament, de aproximativ 420 metri lungime, pentru prinderea resurselor acvatice. Asupra bărbaţilor s-au găsit peste 50 de kilograme de peşte, care au fost predate administratorului firmei păgubite.

Cercetările continuă în cauză pentru tentativă la infracţiunea de furt calificat, precum şi pentru deţinerea şi folosirea ilicită a plaselor monofilament.

Poliţiştii desfăşoară permanent acţiuni de combatere a faptelor care aduc atingere resurselor acvatice, precum si pentru prevenirea altor fapte antisociale care contravin normelor legale şi sociale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More