Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doi barbati din Reghin au fost retinuti sub acuzatia de santaj

0 37

În urma a şapte percheziţii domiciliare, efectuate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurori D.I.I.C.O.T., în judeţele Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Maramureş, doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru şantaj. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud şi procurorii D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud suspectează două persoane, în vârstă de 27, respectiv 30 de ani, din municipiul Reghin, de săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Persoanele în cauză sunt suspectate că au exercitat acte de violenţă şi ameninţări asupra unui tânăr de 28 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, pe care l-au forţat să le dea un autoturism de lux.

La datele de 29 şi 30 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, au efectuat şapte percheziţii domiciliare în judeţele Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Maramureş. Astfel, a fost ridicat un autoturism de lux ce figurează în evidenţele Poliţiei Române ca fiind furat din Spania. De asemenea, a fost indisponibilizat un alt autoturism şi ridicată, în vederea efectuării de cercetări, suma de 6.400 de euro.

Cei doi suspecţi au fost conduşi la sediul S.C.C.O. Bistriţa-Năsăud în baza mandatelor emise de către procuror.Urmare a probatoriului administrat în cauză, a fost dispusă reţinerea celor doi pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, faptă prevăzută şi pedepsită de art.194 Codul penal.

Ieri, 31 ianuarie, suspecţii au fost prezentaţi Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, Tribunalul Bistriţa-Năsăud luând măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

În cauză, s-a colaborat cu inspectoratele judeţene de jandarmi Bistriţa-Năsăud şi Mureş.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More