Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doi bărbați salvați din lacul de la Colibița după ce s-au răsturnat cu barca – FOTO

0 77

Doi bărbați, de 70 respectiv 42 de ani, din Bistrița, au fost salvați de jandarmii montani din apele lacului de la Colibița, după ce s-au răsturnat cu o barcă cu vele.

Joi 07 iulie a.c.,un echipaj din cadrul Jandarmeriei Montane Piatra Fîntînele, care se afla într-o acţiune de patrulare în zona Lacului Colibiţa a observat o barcă cu vele, tip catamaran, ce plutea pe luciul apei, se arată în comunicatul Jandarmeriei.

Având în vedere intensificările puternice ale vântului din acel moment al zilei, barca a fost răsturnată. Nefiind foarte aproape, jandarmii au urmărit cu binoclul care este situaţia şi au observat două persoane căzute în apă. Imediat, jandarmii s-au deplasat la una din locaţiile de cazare de pe malul lacului de unde au solicitat sprijin privind salvarea celor în cauză.

Având la îndemână o ambarcaţiune rapidă condusă de o persoană calificată şi pusă la dispoziţie de complexul hotelier şi de agrement aflat pe marginea lacului, jandarmii au pornit către barca răsurnată de vânt.

La faţa locului au fost găsiţi doi bărbaţi, de 70 respectiv 42 de ani. Aceştia se aflau în stare de panică, nu purtau veste de salvare şi se sprijineau de catamaranul răsturnat. În acea zonă apa lacului are aproximativ 50 m adâncime. După ce au fost recuperaţi de către jandarmi din apele lacului, acestora li s-au oferit pături pentru a se încălzi şi au fost transportaţi către mal.

Din fericire cele două persoane s-au ales doar cu o sperietură, nefiind nevoie de intervenţia medicilor. Cei doi bărbaţi sunt din Bistriţa şi se aflau la Colibiţa pentru a petrece timpul liber alături de prieteni.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More