Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doi bătrâni din Bistrița-Năsăud au murit uciși de rude

2 42

crima Catcau (3)

Două cazuri de omor au făcut vâlvă în aceste zile în județul Bistrița-Năsăud. Mai întâi, un bărbat a fost ucis de propriile neamuri, care au crezut că a murit și l-au îmbălsămat. Mai apoi, un alt bătrân a murit după ce rudele i-au tăiat limba vrând să-l vindece de epilepsie.

Primul caz s-a întâmplat în 23 ianuarie. Bărbatul de 58 de ani din localitatea Anieș și-ar fi pierdut cunoștința, iar rudele, crezând că este mort, au început procesul de îmbălsămare a acestuia, fără să ceară ajutor la 112 sau să aștepte declararea decesului.

Conform polițiștilor, abia după ce l-au ”îmbălsămat” rudele au anunțat Serviciul de Ambulanță, medicii găsindu-l pe bărbat mort în propria locuință.

Acesta a fost transportat la morgă iar în urma necropsiei s-a stabilit că bărbatul a murit asfixiat din cauza tampoanelor de vată cu formol pe care familia i le-a îndesat pe gât.

Un alt caz care a făcut valuri a fost cel al unui bărbat de 84 de ani din localitatea Nimigea de Jos. Bătrânul suferea de epilepsie, iar rudele acestuia, dorind să-l vindece după obiceiuri băbești, i-au tăiat limba, bărbatul murind din cauza hemoragiei. Asta după ce o bătrână din sat ar fi recomandat rudelor să-i cresteze limba bărbatului, procedeu prin intermediul căruia crizele de epilepsie ar urma să înceteze.

Internat de urgență la spital, bărbatul a murit câteva zile mai târziu, în ciuda eforturilor medicilor de a-l menține în viață.

În ambele cazuri polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cine trebuie tras la răspundere pentru decesul celor doi bărbați.

Foto: Arhivă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More