Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doi bulgari, reținuți la Cluj pentru operațiuni ilegale cu carduri bancare

0 36

Cyber Thefts

Poliţiştii specializați în combaterea criminalității organizate din Cluj-Napoca și procurorii D.I.I.C.O.T. au depistat doi bărbați, cetățeni bulgari, care ar fi obținut ilegal informațiile de pe 54 de carduri bancare. Aceștia au fost reținuți și urmează a fi prezentați magistraților, cu propunere de arestare preventivă.

La data de 5 mai, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și procurorii D.I.I.C.O.T. – S. T. Cluj-Napoca au identificat doi bărbați, de 24 și 30 de ani, cetățeni bulgari, bănuiți de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi transfer neautorizat de date informatice.

”În fapt, aceștia sunt bănuiți că, la datele de 2 și 3 mai 2015, ar fi montat pe bancomatul unei bănci din municipiul Cluj-Napoca echipamente folosite pentru copierea datelor de carduri bancare, deținute ilegal, în vederea valorificării datelor bancare obţinute cu ajutorul acestora”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Cluj.

De asemenea, bărbații ar fi transferat neautorizat datele informatice conţinute de cardurile utilizate la bancomat în dispozitivul de tip skimmer, fiind compromise, în total, 54 de carduri.

Totodată, aceștia sunt bănuiți că, în zilele de 20 și 23 aprilie a.c., ar fi copiat ilegal informații conținute de carduri bancare folosite la un bancomat din Constanţa.

Bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More