Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doi cai lăsați nesupravegheați pe drumurile publice, puși în adăpost de polițiști. Alți 10 căței salvați

0 494

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au plasat în adăpost două cabaline, lăsate nesupravegheate pe drumurile publice din comuna Someș-Odorhei.

În cadrul unui plan de acțiune în comun cu polițiștii din cadrul Poliției Orașului Jibou, ca a avut ca scop prevenirea și combaterea faptelor antisociale, respectarea obligațiilor avute de proprietarii și deținătorii de cabaline, prevenirea distrugerii culturilor de către animalele lăsate nesupravegheate, dar și prevenirea abandonului acestora.

Activitățile s-au desfășurat în orașul Jibou și în împrejurimile acestuia.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Sălaj au depistat, pe drumurile publice, în localitatea Someș Odorhei, doi cai lăsați nesupravegheați, aflându-se într-o stare de pericol din cauza traficului.

Caii au fost prinși și plasați într-un adăpost pentru animale, pus la dispoziție de Consiliul Județean Sălaj.

 De asemenea, în urma unei sesizări, polițiștii au intervenit și au salvat un cățeluș abandonat și l-au plasat într-un adăpost.

În total, în această săptămână, polițiștii au plasat în adăpost 10 cățeluși care se aflau într-o stare de pericol.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor atrag atenția deținătorilor de animale să respecte cadrul legislativ în vigoare, întrucât le este interzis să aplice rele tratamente și cruzimi și, începând cu luna mai 2022, au intrat în vigoare noile prevederi legale privind protecția animalelor care stabilesc sancțiuni mai aspre pentru cei care comit orice act de cruzime, violenţă sau abandon asupra animalelor.

Reamintim faptul că, în conformitate cu art. 5 din Legea 205/2004, deținătorii de animale au obligația de a asigura acestora, în funcție de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă și categorie de producție, următoarele:

a) un adăpost corespunzător;

b) hrană și apă suficiente;

c) posibilitatea de mișcare suficientă;

d) îngrijire și atenție;

e) asistență medicală.

Recomandăm cetățenilor să manifeste grijă față de animale, să le asigure un adăpost corespunzător, care să le poată oferi protecţie, precum și să le asigure cantitaţi suficiente de apă şi mâncare, deoarece toţi deținătorii de animale au obligaţia legală de a lua măsurile necesare astfel încât să evite orice suferinţă ce ar putea fi provocată acestora.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More