Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Doi cetăţeni străini depistaţi ,,muncind la negru” în Cluj-Napoca

0 63

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj au desfăşurat, în după-amiaza zilei de 11 august, o acţiune pentru combaterea muncii la negru a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Cu această ocazie, la o societate comercială din domeniul construcţiilor, au fost depistaţi în timp ce desfășurau activități lucrative fără forme legale, doi bărbaţi, cu vârste de 21 respectiv 23 de ani, din Ucraina. Persoanele au intrat în ţara noastră în baza unor vize de scurtă şedere şi nu au respectat scopul acestora.

Urmare a celor constatate, poliţiştii de Imigrări au revocat vizele de intrare ale cetățenilor ucraineni şi au emis pe numele acestora decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

Totodată, societatea comercială a fost invitată la sediul structurii cu documentele necesare pentru clarificarea tuturor aspectelor privind angajarea unor cetăţeni străini fără forme legale.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale și a muncii nedeclarate, atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul acestora faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi îi invităm să ne contacteze pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax 0264 – 555656 sau vizitând site-ul public al instituţiei la adresa www.igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa: www.portaligi.mai.gov.ro, pentru scurtarea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More