Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doi clujeni decedați în urma furtunii în Grecia. O femeie și copilul au murit, tatăl este rănit

0 2.048

Conform ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, femeia şi copilul ei de opt ani, care au murit miercuri seara, în timpul furtunii precum și bărbatul rănit, care este tatăl copilului, sunt clujeni.

Bărbatul rănit în furtuna din Grecia se află în afara oricărui pericol şi va fi externat în cursul zilei de vineri, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Sursa citată a precizat că trupurile celor două persoane decedate vor fi repatriate la începutul săptămânii viitoare, după ce vor fi obţinute toate documentele necesare. În plus, MAE precizează că nu au mai existat alte victime, cetăţeni români, în furtună.

Oana și Marius se aflau împreună cu copilul lor în concediu în Grecia. Furtuna i-a prins pe nepregătite, iar tavanul localului în care se aflau s-a prăbușit peste ei. Oana și copilul nu au supraviețuit tragicului eveniment, iar Marius a fost rănit, fiind transportat la spital. Bărbatul a fost externat vineri și urmează să se întoarcă în țară pentru a-și îngropa soția și copilul.

Originar din Baia Mare, Marius s-a mutat la Cluj-Napoca alături de Oana, cu care trăia o frumoasă poveste de dragoste din care a rezultat și copilul lor.

”Reprezentanţii Consulatului General al României la Salonic s-au deplasat la unitatea medicală unde este internat cetăţeanul român rănit, pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la starea sa de sănătate. În urma discuţiilor cu reprezentanţii spitalului, a rezultat faptul că acesta se află în afara oricărui pericol şi urmează să fie externat în cursul zilei de astăzi”, a transmis, vineri, MAE.

MAE a precizat că reprezentanţii Consulatului General sunt în legătură cu membrii familiei celor două persoane decedate în furtună şi acordă asistenţă consulară în vederea îndeplinirii formalităţilor privind repatrierea trupurilor neînsufleţite şi eliberarea documentelor necesare şi a certificatelor de deces, repatrierea urmând a avea loc la începutul săptămânii viitoare.

”Menţionăm că, până în prezent, nu sunt înregistrate alte victime de cetăţenie română. În context, precizăm că reţeaua de alimentare cu energie electrică este în continuare afectată, urmând să fie remediată în cursul acestei zile, iar comunicarea în zonă se realizează cu dificultate”, a mai transmis MAE.

Ministrul reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

În plus, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

MAE raminteşte, de asemenea, că pentru zona afectată este în vigoare o atenţionare de călătorie „Cod roşu de furtuni şi ploi torenţiale”, valabilă până la data de 12 iulie 2019.

Doi cetăţeni români au decedat, iar altul a fost rănit, în urma unei furtuni care a avut loc, miercuri, în Halkidiki.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More