Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doi conductori de tren cercetați, după ce au falsificat mai multe bilete de călătorie

0 64

13-TrenulAcceleratIasi-TimisoaraNor

Doi bărbaţi, în calitate de conductori de tren, sunt cercetaţi de poliţişti pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi falsificat bilete de călătorie, însuşindu-şi circa 7.000 lei, în dauna societăţii angajatoare.

Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca, în urma investigaţiilor desfăşurate, au depistat doi bărbaţi, bănuiţi de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual.

Din cercetări a reieşit că persoanele în cauză, în calitate de conductori de tren, ar fi falsificat mai multe înscrisuri oficiale. Aceştia ar fi modificat bilete de călătorie nenominale, eliberate în tren către diverse persoane fizice, prin contrafacerea scrierii. Ar fi fost şterse datele scrise iniţial şi completate distanţe mai scurte, respectiv sume mai mici decât cele încasate în realitate, iar conductorii de tren şi-ar fi însuşit diferenţa de bani.

Ulterior, înscrisurile modificate au fost predate casieriei societăţii angajatoare, inducând astfel în eroare partea vătămată cu privire la cuantumul sumelor încasate.

Prejudiciul, creat prin obţinerea de către cei doi conductori de tren a unui folos material injust, a fost estimat la circa 7.000 de lei.

Bărbaţii, de 38 şi 40 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, sunt cercetaţi de către poliţişti pentru săvârşirea infracţiunilor de „înşelăciune”, „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi „fals intelectual”.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More