Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doi consilieri locali din Cluj, declarați incompatibili de ANI

0 225

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă precum și indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații sau conflict de interese în cazul a 40 foști sau actuali aleși locali.

Printre aceștia se află și doi consilieri locali ai comunei clujene Iara:

POP VASILE, consilier local în cadrul Consiliului local al Comunei Iara, Județul Cluj — INCOMPATIBILITATE — În perioada exercitării mandatului de consilier local, S.C. DAZROM S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia a deținut calitatea de asociat în perioada 11 aprilie 2007 — 14 ianuarie 2013 și funcția de administrator în perioada 16 mai 2007 — 14 ianuarie 2013 și în cadrul căruia fiul acestuia deține calitatea de asociat), a încheiat contracte comerciale cu Primăria Comunei Iara, autoritate a administrației publice locale din care persoana evaluată face parte în calitate de consilier local, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) și alin. (2) din Legea 161/2003.

MAN ALEXANDRU, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Iara, județul Cluj — CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV — În perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea a două Hotărâri ale Consiliului Local al comunei Iara care priveau arendarea pășunii aflată în proprietatea comunei, în baza cărora fratele său a încheiat la data de 04 mai 2009, cu Primăria comunei Iara, un contract de arendă pentru suprafața de 26 ha de pășune aflată în proprietatea comunei, pe o perioadă de 5 ani.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, precum și dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More