Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doi copii de opt ani răniți în accidente rutiere în Sălaj

0 55

Două evenimente rutiere în urma cărora doi copii de opt ani au fost răniți au avut loc la finalul săptămânii trecute în Sălaj.

Vineri, 15 aprilie, ora 13.33, pe DJ 191C, în localitatea Crasna, s-a produs un eveniment rutier. Un copil de opt ani, din Crasna, a fost accidentat uşor de un autoturism, condus de un bărbat de 56 ani, din Bănişor. Acesta traversa drumul prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Alt copil de opt ani, a fost sâmbătă seara, la ora 20.15, victima unui accident de circulaţie produs pe DN 1F, în localitatea Sînmihaiu Almaşului. Şoferul, un tânăr de 22 ani, din Bihor, în timp ce conducea autoturismul proprietate personal, a accidentat grav un băieţel de opt ani, din Cizer, care traversa drumul, încălcând aceleaşi reguli de circulaţie.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru vătămare corporală din culpă.

Traversarea neregulamentară a făcut victime şi în primul trimestru al acestui an, informează IPJ Sălaj. Șapte accidente de circulaţie grave s-au produs, în perioada menţionată, pe şoselele din Sălaj, soldate cu un mort şi șase răniţi grav. De asemenea, pentru abateri săvârșite de pietoni, polițiștii au aplicat 734 sancțiuni.

PIETONI! Traversati numai prin locurile permise

Pietonii reprezintă categoria cea mai numeroasă de participanţi la trafic, dar , în acelaşi timp, şi cea mai supusă riscului de accidente. Ignorarea regulilor de circulaţie de către pietoni dar şi de către conducătorii auto are, de cele mai multe ori, consecinţe foarte grave.

De aceea, recomandăm pietonilor să respecte semnificaţia indicatoarelor, semafoarelor şi marcajelor rutiere şi nu circule pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Posibilitatea de a fi accidentaţi creşte semnificativ.

Totodată, să fie prudenţi atunci când circulă pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, le recomandăm să poarte haine de culori deschise şi elemente reflectorizante, să nu folosească telefonul mobil şi să nu asculte muzică în căşti în timpul traversării. Concentraţi-vă atenţia asupra traficului.

De asemenea, copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri, ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi! Copiii imită comportamentul rutier al adulţilor.

Traversaţi numai pe la trecerile special amenajate, iar în lipsa acestora, pe la colţul străzii. Asiguraţi-vă din stânga şi din dreapta la orice traversare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More