Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doi dejeni în luptă pentru șefia Consiliului Județean Cluj. Seplecan a fost demis, iar Marius Mânzat a fost ales noul președinte

0 78

Debandadă totală azi la Consiliul Județean Cluj, unde a avut loc o ședință extraordinară, în urma căreia Mihai Seplecan a fost demis din funcția de președinte al CJ. Propunerile PNL și PSD, Marius Mânzat și Vasile Sălătioan, n-au întrunit voturile necesare.

Ședința începută luni după-amiaza s-a desfășurat în maximă tensiune, certurile dintre consilierii județeni și incertitudinea cu privire la procedura de vot fiind predominante în cadrul întrunirii. Dintre cei 36 de consilieri județeni, doar 29 au fost prezenți la ședința extraordinară de azi. Printre aceștia și (fostul) președintele Mihai Seplecan, care a susținut un discurs aprins înainte de startul votului, părăsind însă ședința după ce colegii săi au anunțat că procesul de votare poate începe.

Seplecan le-a atras atenția colegilor din Consiliul Județean că demiterea sa din funcție nu se poate face în cadrul unei ședințe extraordinare și a părăsit sala de ședințe. Seplecan a fost susținut de Simona Gagi, secretarul general al județului, care a susținut și ea că demiterea președintelui nu se poate realiza într-o ședință extraordinară, susținând că va acorda aviz negativ acestui proiect de hotărâre.

A urmat procedura de vot, una secretă, fiecare dintre consilierii prezenți exprimându-și opțiunea de vot în cabină. În urma numărării buletinelor de vot, 25 dintre cei 29 de consilieri au votat pentru demiterea lui Mihai Seplecan, asta în condițiile în care era nevoie de 24 de voturi pentru acest scop.

După ce ”l-au demis” pe Seplecan, consilierii județeni au introdus pe ordinea de zi a ședinței un alt proiect de hotărâre, pentru alegerea noul președinte al CJ Cluj. Astfel, PNL l-a propus  pe Marius Mânzat, fostul președinte al PNL Dej, iar PSD l-a propus pe Vasile Sălătioan. Cei doi dejeni n-au adunat însă voturile necesare pentru a fi înscăunați la șefia județului. Marius Mânzat avea nevoie de 19 voturi pentru a fi ales de colegii săi în fruntea Consiliului Județean, însă a obținut doar 18 voturi pentru și 9 împotrivă, în timp ce Vasile Sălătioan a obținut 9 voturi pentru și 18 împotrivă.

Prin urmare, consilierii județeni clujeni au rămas fără președinte.

Discuțiile contradictorii au continuat, consilierii județeni urmând să se înțeleagă dacă vor convoca tot pentru azi o ședință de îndată pentru a alege un nou președinte, sau vor organiza această ședință în zilele următoare. Cert este că până atunci la șefia județului fotoliul a rămas vacant.

ACTUALIZARE

După o nouă rundă de alegeri, Marius Mânzat a primit 20 de voturi din partea colegilor consilieri, astfel că a fost ales ca nou președinte al Consiliului Județean Cluj.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More