Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doi jurnaliști și-au pierdut viața la Raliul Dakar. Ghinion sau riscurile meseriei?

2 48

Cine zice că meseria de jurnalist nu-i periculoasă nu știe ce vorbește. Nu-i destul că ai parte de amenințări și pericole la tot pasul, dar ajungi și în situația să-ți pierzi viața pentru a transmite o amărâtă de știre.

Cel mai periculos concurs off-road, Raliul Dakar, a făcut deja primele victime la ediția din 2014. Doi jurnaliști au murit în nordul Argentinei după ce au căzut într-o râpă.

Nu ne interesează aici identitatea victimelor. Vorbim despre un student la jurnalism, în vârstă de 20 de ani, și un om trecut deja prin multe în meseria asta, un pasionat de curse de mașini, în vârstă de 51 de ani.

În încercarea de a prinde o fază de excepție, o fotografie de neuitat sau doar să urmărească respectiva cursă, mașina celor doi s-a prăbușit într-o râpă. Alături de ei în autoturism mai erau doi fotografi, care au fost răniți dar au scăpat cu viață.

Și ajungi să te întrebi: se merită? Are rost să-ți pui viața în prmejdie pentru o știre? Pentru o poză cu mașini?

Bineînțeles, unii mai cârcotași ar putea spune că nu i-a pus nici dracu să meargă pe acolo, mai ales că cei doi decedați nu erau nici măcar acreditați la Raliul Dakar. Alții ar putea spune că li se putea întâmpla și în altă parte, în circumstanțe care să nu aibă legătura cu meseria de jurnalist. Sau se mai poate spune că și în alte domenii de activitate există pericole de acest gen la tot pasul.

Oricum ar fi, cazul este unul demn de luat în seamă când vine vorba de activitatea de jurnalist. Pentru că, mai ales în ziua de azi, jurnaliștii sunt pândiți de pericole la orice colț. Și aici vorbesc de pericole grave, nu de înjurături, îmbrânceli, scuipături, amenințări sau bătăi mai mult sau mai puțin grave. Că de astea au parte jurnaliștii săptămânal.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More