Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Doi maramureşeni cercetaţi pentru contrabandă şi peste 40.000 de pachete cu țigări confiscate la frontiera de nord

0 149

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfăşurate în zona de competenţă, cantitatea de 41.290 pachete cu țigări, în valoare de 483.100 lei. Doi maramureșeni sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar două autovehicule au fost indisponibilizate până la finalul anchetei.

Potrivit unui comunicat de presă, ieri, 30 martie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 13.30, lucrătorii vamali au identificat în curtea unui imobil de pe raza localității Piatra, județul Maramureș, un microbuz în care erau mai multe colete voluminoase învelite în folie de culoare neagră.

Proprietarul imobilului, un bărbat în vârstă de 53 de ani, a declarat că nu știe cum a ajuns microbuzul în curtea sa și cu acordul acestuia, colegii noștri au efectuat un control asupra mijlocului de transport, în urma căruia s-a constatat că este plin cu baxuri cu țigări provenite din contrabandă.

Drept urmare s-a luat măsura conducerii microbuzului la sediul instituției, unde în urma inventarierii coletelor din interior a rezultat cantitatea de 37.060 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de 433.600 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, autovehiculul în valoare de 19.600 lei a fost indisponibilizat la sediul Poliției de Frontieră, iar în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal al României.

În continuare, se desfăşoară activităţi specifice sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale și identificării tuturor persoanelor implicate.

Tot ieri, 30 martie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus, județul Maramureș, au desfășurat o acțiune în zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 11.00, polițiștii de frontieră au oprit în trafic, pentru control, pe raza localității de frontieră Vișeu de Sus, județul Maramureș, un autoturism marca Ford Mondeo, înmatriculat în România.

Mașina era condusă de către cetățeanul român M.V., în vârstă de 27 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș, iar la controlul autoturismului polițiștilor de frontieră au descoperit în portbagaj trei colete cu țigări.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii autoturismului în cauză împreună cu șoferul la sediul Poliției de Frontieră, în vederea efectuării unui control amănunțit a mijlocului de transport.

În urma inventarierii baxurilor descoperite în portbagaj a rezultat cantitatea de 1.230 de pachete cu ţigări, cu timbru fiscal Belarus, în valoare de aproximativ 14.400 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, autoturismul folosit la transportul țigărilor, în valoare de 7.200 lei, a fost indisponibilizat la sediul Poliției de Frontieră, iar în continuare se fac verificări sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More