Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doi militari din Dej, confirmați cu COVID-19

0 2.670

Epidemia de coronavirus nu a ocolit nici structurile armatei Române din județul Cluj. Doi militari din Dej au fost confirmați cu COVID-19, aceștia fiind internați în spital.

Primul confirmat a fost un bărbat de 40 de ani din Dej, angajat la Unitatea Militară 01489 din Jucu. Acesta a fost internat în spital, în Cluj-Napoca, starea lui de sănătate fiind una stabilă.

Din fericire, bărbatul nu a intrat în contact cu colegii săi de muncă de aproape o lună de zile, fiind în concediu.

Nu același lucru se poate spune despre un alt bărbat din Dej, în vârstă de 39 de ani, de la Unitatea Militară 01265, din cartierul Dealul Florilor. Acesta a fost la muncă și săptămâna trecută, intrând în contact cu colegii militari.

Duminică s-a simțit rău și s-a prezentat la spital, cu simptome specifice coronavirusului. Medicii au decis transferul acestuia la spital în Cluj-Napoca, fiind internat la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello”, unde a și primit confirmarea de infectare cu COVID-19.

La nivelul Unității Militare 01265 s-a luat decizia ca toți colegii militari care au intrat în contact cu bărbatul de 39 de ani să intre în izolare pe o perioadă de 14 zile.

În ambele cazuri, Direcția de Sănătate Publică Cluj a demarat ancheta epidemiologică, pentru a stabili sursa de infectare și a decide autoizolarea contacților direcți ai celor doi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More