Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doi minori, cercetați pentru infracțiuni informatice. Au topit 10.000 de euro pe pariuri și poker online

0 477

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Cluj-Napoca au efectuat patru percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 10.000 de euro, prin infracțiuni informatice. Un minor a fost reținut, ulterior față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar.

La data de 12 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au efectuat 4 perchezitii domiciliare, în Oradea și Sălard, județul Bihor, la persoane bănuite de infracțiuni din sfera criminalității informatice.

La activități au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna iulie 2016, doi minori ar fi efectuat 56 de operațiuni de transfer de fonduri, în cuantum de aproximativ 10.000 de euro, prin utilizarea, fără consimtământul titularului, a datelor de identificare a unor instrumente de plată electronică, pentru creditarea unor conturi de pariuri si poker on-line și pentru achiziționarea unor jocuri pentru telefon.

Pentru desfășurarea activității infracționale, cei doi ar fi creat conturi, folosind documentele de identitate ale unor persoane majore. În aceeași perioadă, cei doi minori ar fi retras din conturile de pariuri 19.175 de lei.

La data de 12 aprilie a.c., unul dintre cei doi minori bănuiți în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior față de acesta fiind luată masura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More