Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Doi morți în urma prăbușirii unui avion de mici dimensiuni

0 142

Pilotul avionului de mici dimensiuni care s-a prăbușit sâmbătă între localitățile brașovene Șinca și Perșani, un cetățean italian de 66 de ani, a decedat în ciuda eforturilor de a-l stabiliza, de peste 4 ore, depuse de medicii de la UPU SMURD Târgu Mureș.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SVJU) Târgu Mureș, Mariana Negoiță, a declarat pentru AGERPRES că personalul medical al UPU SMURD a depus toate eforturile posibile, dar că pacientul a suferit multiple leziuni incompatibile cu viața și nu a mai putut fi salvat.

Comandor Ion Crețu, comandantul echipajului de pe elicopterul SMURD care a intervenit la accidentul aviatic de lângă Perșani, Brașov, a declarat sâmbătă presei că în momentul în care a ajuns la locul tragediei avionul încă fumega, că din acesta a rămas doar coada și că totul arsese.

‘Am fost solicitați pentru o intervenție la Ghimbav, un traumatism în urma unui accident rutier. Am fost informați prin radio despre prăbușirea avionului în zona Perșani, ne-am îndreptat acolo și am găsit avionul. Încă fumega, cu o victimă încarcerată și cea de-a doua persoană din echipaj. Am intervenit cu echipa medicală și am evacuat-o spre Târgu Mureș. Am stat destul de mult acolo, circa o oră și jumătate echipa medicală a intervenit, a fost destul de complex și grav (…). Era un avion particular, nu rămăsese decât coada din el, totul arsese și nu mi-am dat seama dacă era un avion de două sau de patru locuri. Era pilotul, cealaltă persoană era o doamnă, prietena dumnealui, era româncă”, a arătat comandorul Ion Crețu.

Acesta a explicat că spre Târgu Mureș condițiile meteo au fost destul de bune, că s-a încercat transportarea bărbatului la București, dar s-au schimbat condițiile meteo: „S-au dezvoltat niște nori care erau un pericol pentru desfășurarea zborului — și pe Valea Prahovei, și pe Valea Oltului, așa am decis să venim la Târgu Mureș”.

Comandor Crețu a precizat că accidentul aviatic s-a petrecut la marginea unui lan de grâu și că la sosirea elicopterului echipajele ISU erau la fața locului.

Avionul de mici dimensiuni care s-a prăbușit sâmbătă în județul Brașov decolase dimineață din județul Timiș și era înmatriculat în Italia.

Aeronava era de tip TECNAM BT 2004 și a început zborul la ora 10,00, de la aerodromul Cioca, județul Timiș.

Ar fi trebuit să ajungă la Ghimbav.

La bord se aflau o femeie — în vârstă de 55 de ani, cetățean român, care a decedat — și un bărbat — 66 de ani cetățean italian, care a murit ulterior la spital.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More